VÍNO TAI ROSSO COLPIZZARA ML750 DAL MASO

Historická rezerva rodiny Dal Maso,

ztělesňuje velkou eleganci a jedinečnost Tai Rosso, původní odrůdy vinné révy provincie Vicenza.

Jméno Colpizzarda

Klasifikace vína DOC Colli Berici

Odrůda / Hrozny Tai Rosso 100%

Produkční obec Lonigo, v srdci oblasti Berici Hills Doc

Vyrobené lahve

Vinice

Jméno - Colpizzarda

Věk révy vinné - 18 let

Půda - jílovitá struktura se středně vysokým obsahem vápence

Expozice - jih

Nadmořská výška - vrch 150 metrů nad mořem

Hustota rostlin - 5 000 vinic / ha

Výcvikový systém - nízko podněcovaný kordon se severojižní orientací řad. Zatížení pupenů - 8 na révu

Výnos na hektar - 70 metrických centů

Pěstování - omezené hnojení, doplňování výhonků a ředění nadbytečných trsů

10 000 z 0,750 litrů

Berici

Doba a způsob sklizně

říjen

Vinifikace

Krátký popis: destemming následovaný 10denní trvanlivostí na pokožce v otevřených kádích 50 hl se 6 denními údery.

Fermentační nádrže - ocel

Teplota kvašení - 24 ° - 32 ° C

Doba macerace - 10 dní

Doba kvašení - 15 dní

Doba zrání - 14 měsíců v dubových sudech, rafinace v lahvi asi 6 měsíců

Stáčení - březen druhého roku po sklizni

Analytické údaje o produktu

Celková kyselost - 5,6 g / l

Ph - 3,52

Celkový suchý extrakt g / l 32 Obsah alkoholu,% - 14,00 Redukující cukry, g / l - 3,7 Celkový SO2, mg / l - 60 Volný SO2, mg / l - 18

Organoleptické vlastnosti

Intenzivní rubínově červená barva

Široká, elegantní kytice s nádechem drobného červeného ovoce. Plná, harmonická a vytrvalá chuť

Potenciál stárnutí

8-10 let

Gastronomie

Hodí se k červeným masům, ke hře a ke hře obecně, k borgongonskému vola.

Některé pokrmy Vicentiny:

Turecko Escalopes, Verzata, dušená dršťka

Servis

Teplota -14 ° -16 ° C; 30 minut před podáváním rozpečte

10 350,00 Ft