Historická rezerva rodiny Dal Maso,
ztělesňuje velkou eleganci a jedinečnost Tai Rosso, původní odrůdy vinné révy provincie Vicenza.
Jméno Colpizzarda
Klasifikace vína DOC Colli Berici
Odrůda / Hrozny Tai Rosso 100%
Produkční obec Lonigo, v srdci oblasti Berici Hills Doc
Vyrobené lahve
Vinice
Jméno - Colpizzarda
Věk révy vinné - 18 let
Půda - jílovitá struktura se středně vysokým obsahem vápence
Expozice - jih
Nadmořská výška - vrch 150 metrů nad mořem
Hustota rostlin - 5 000 vinic / ha
Výcvikový systém - nízko podněcovaný kordon se severojižní orientací řad. Zatížení pupenů - 8 na révu
Výnos na hektar - 70 metrických centů
Pěstování - omezené hnojení, doplňování výhonků a ředění nadbytečných trsů
10 000 z 0,750 litrů
Berici
Doba a způsob sklizně
říjen
Vinifikace
Krátký popis: destemming následovaný 10denní trvanlivostí na pokožce v otevřených kádích 50 hl se 6 denními údery.
Fermentační nádrže - ocel
Teplota kvašení - 24 ° - 32 ° C
Doba macerace - 10 dní
Doba kvašení - 15 dní
Doba zrání - 14 měsíců v dubových sudech, rafinace v lahvi asi 6 měsíců
Stáčení - březen druhého roku po sklizni
Analytické údaje o produktu
Celková kyselost - 5,6 g / l
Ph - 3,52
Celkový suchý extrakt g / l 32 Obsah alkoholu,% - 14,00 Redukující cukry, g / l - 3,7 Celkový SO2, mg / l - 60 Volný SO2, mg / l - 18
Organoleptické vlastnosti
Intenzivní rubínově červená barva
Široká, elegantní kytice s nádechem drobného červeného ovoce. Plná, harmonická a vytrvalá chuť
Potenciál stárnutí
8-10 let
Gastronomie
Hodí se k červeným masům, ke hře a ke hře obecně, k borgongonskému vola.
Některé pokrmy Vicentiny:
Turecko Escalopes, Verzata, dušená dršťka
Servis
Teplota -14 ° -16 ° C; 30 minut před podáváním rozpečte