VALPOLICELLA RIPASSO D.O.C. ML.750 TOMMASI

Posouzení

Valpolicella Classico Superiore

DOC

Nejlepší výběr Valpolicella se předává přes amaronové výlisky, aby se získala druhá fermentace, která obohatí její vůni, tělo a složitost.

Byli jsme tak hrdí na naše první Ripasso, vyrobené z nejlepšího výběru hroznů, že jsme se stali první rodinou, která to ukázala na etiketě.

Přečtěte si více

Ocenění

2015 James Suckling 92 bodů

2015 Wine Spectator 90 bodů

2016 James Suckling 92 bodů

2016 brýle Gambero Rosso 2

2017 James Suckling 93 bodů

2017 Falstaff 91 bodů

2017 karafa 90 bod


Popis

Byli jsme tak hrdí na naše první Ripasso, vyrobené z nejlepšího výběru hroznů, že jsme se stali první rodinou, která to ukázala na etiketě. Ripasso je mezi víny z Valpolicella relativně nový, ale tato technika vychází z tradic pěstování, které se u jednotlivých rodin liší. Dnes se z něj stalo kultovní víno a patří mezi naše nejoblíbenější klasiky. Druhá fermentace našeho nejlepšího základu Valpolicella na výlisku Amarone dává strukturu a zajímavou aromatickou složitost. Fanoušci Amarone najdou v našem Ripasso charakteristické rysy skvělého vína za cenu a obsah alkoholu, díky nimž je perfektní každodenní alternativou.

Informace

Senzorický popis

Intenzivní a jasně rubínově červená barva, nos je bohatý a intenzivně kořeněný, s tóny zralého třešňového džemu, tabáku a černého pepře. Na patře je elegantní a plné, s jemnými a hedvábnými tříslovinami a dlouhou výdrží.

Spárování

Hodí se k pokrmům z pozemské kuchyně, je vynikající k vařeným, dušeným a grilovaným červeným masům.

Původ

Vinice Conca d'oro a La Groletta crus, v kopcovité oblasti Valpolicella Classica.

Hrozny

Corvina 70%, Rondinella 25%, Corvinone 5%

Vinifikace a stárnutí

Fermentace v ocelových sudech asi 15 dní. Reference na trhu Amarone asi 12/13 dní. Stárnutí po dobu nejméně 18 měsíců

v 65 hl slavonských dubových sudech. Zastavte po dobu 6 měsíců v lahvi.

Alkohol

13% objemových

Servisní teplota

16-18 ° C

Formát

0,75 l

Ocenění

Vadnoucí

Sušení hroznů je jedinečnou metodou Valpolicella Classica, která vždy charakterizovala produkci skvělých vín této oblasti, jako jsou Amarone, Ripasso a Recioto.

V průběhu staletí se tato technika sušení nejlepších hroznů po dobu sto dnů na Arele, tzv. Bambusové stojany, uchovala v pevné tradici, díky níž byla tato technika produktivní dokonalostí Valpolicella.

Rodina Tommasi zachovává autentický charakter této metody a udržuje jedinečnost Appassimento nedotčena.

Vinice

Vinice La Groletta

Vinice Groletta byla vždy symbolem klasické Valpolicelly. Vynikající expozice vinice se těší slunečním paprskům a neustálému vánku Gardského jezera. Mikroklima je výsledkem mimořádné kombinace faktorů, neopakovatelných v jiných oblastech Valpolicella. Tyto půdy jsou ideální pro aktivaci typických aromatických prekurzorů, kde převládá síla ovoce a tmavší koření. Amarone de La Groletta vyniká svou odvážnou strukturou. Je strukturovaný, elegantní a plného těla a je vhodný pro stárnutí v lahvi.

Vinice Conca d'Oro

Přítomnost skeletu znamená přítomnost aktivního vápence, který zlepšuje kvalitu vín. Proto lze tuto vinici definovat jako jednu z nejprestižnějších ve společnosti. Přítomnost vápence je nezbytná k obohacení vonné složky vín, jemnosti a elegance o oslavu čistoty a vůně v květinových vjemech. Všechny vlastnosti, které poté zlepšují hodnotu struktury a složitosti vůní a parfémů. Jedná se o nejlepší půdy, ze kterých se získávají vína s dlouhou životností a určená k výraznému zlepšení při stárnutí lahví, jako je například náš amaron.

Tommasi Naturae

Udržitelné vlastnosti tohoto vína jsou:

Vinice

Společnost Tommasi přijala integrovaný výrobní systém, který zaručuje ekologicky udržitelné řízení zemědělských činností

Výroba

- V procesu výroby vína nepoužíváme produkty živočišného původu nebo obsahující alergeny.

- Využití zdrojů a správa sklepa jsou optimalizovány.

- Používáme udržitelné postupy, které nám umožňují pracovat s plným respektem k životnímu prostředí a pokud je to možné, vyhnout se plýtvání a recyklaci.

Obal

- organické čepice s certifikací FSC

- štítek: papír certifikovaný FSC

- lepenka: recyklovaný papír

10 350,00 Ft