Posouzení
Valpolicella Classico Superiore
DOC
Nejlepší výběr Valpolicella se předává přes amaronové výlisky, aby se získala druhá fermentace, která obohatí její vůni, tělo a složitost.
Byli jsme tak hrdí na naše první Ripasso, vyrobené z nejlepšího výběru hroznů, že jsme se stali první rodinou, která to ukázala na etiketě.
Přečtěte si více
Ocenění
2015 James Suckling 92 bodů
2015 Wine Spectator 90 bodů
2016 James Suckling 92 bodů
2016 brýle Gambero Rosso 2
2017 James Suckling 93 bodů
2017 Falstaff 91 bodů
2017 karafa 90 bod
Popis
Byli jsme tak hrdí na naše první Ripasso, vyrobené z nejlepšího výběru hroznů, že jsme se stali první rodinou, která to ukázala na etiketě. Ripasso je mezi víny z Valpolicella relativně nový, ale tato technika vychází z tradic pěstování, které se u jednotlivých rodin liší. Dnes se z něj stalo kultovní víno a patří mezi naše nejoblíbenější klasiky. Druhá fermentace našeho nejlepšího základu Valpolicella na výlisku Amarone dává strukturu a zajímavou aromatickou složitost. Fanoušci Amarone najdou v našem Ripasso charakteristické rysy skvělého vína za cenu a obsah alkoholu, díky nimž je perfektní každodenní alternativou.
Informace
Senzorický popis
Intenzivní a jasně rubínově červená barva, nos je bohatý a intenzivně kořeněný, s tóny zralého třešňového džemu, tabáku a černého pepře. Na patře je elegantní a plné, s jemnými a hedvábnými tříslovinami a dlouhou výdrží.
Spárování
Hodí se k pokrmům z pozemské kuchyně, je vynikající k vařeným, dušeným a grilovaným červeným masům.
Původ
Vinice Conca d'oro a La Groletta crus, v kopcovité oblasti Valpolicella Classica.
Hrozny
Corvina 70%, Rondinella 25%, Corvinone 5%
Vinifikace a stárnutí
Fermentace v ocelových sudech asi 15 dní. Reference na trhu Amarone asi 12/13 dní. Stárnutí po dobu nejméně 18 měsíců
v 65 hl slavonských dubových sudech. Zastavte po dobu 6 měsíců v lahvi.
Alkohol
13% objemových
Servisní teplota
16-18 ° C
Formát
0,75 l
Ocenění
Vadnoucí
Sušení hroznů je jedinečnou metodou Valpolicella Classica, která vždy charakterizovala produkci skvělých vín této oblasti, jako jsou Amarone, Ripasso a Recioto.
V průběhu staletí se tato technika sušení nejlepších hroznů po dobu sto dnů na Arele, tzv. Bambusové stojany, uchovala v pevné tradici, díky níž byla tato technika produktivní dokonalostí Valpolicella.
Rodina Tommasi zachovává autentický charakter této metody a udržuje jedinečnost Appassimento nedotčena.
Vinice
Vinice La Groletta
Vinice Groletta byla vždy symbolem klasické Valpolicelly. Vynikající expozice vinice se těší slunečním paprskům a neustálému vánku Gardského jezera. Mikroklima je výsledkem mimořádné kombinace faktorů, neopakovatelných v jiných oblastech Valpolicella. Tyto půdy jsou ideální pro aktivaci typických aromatických prekurzorů, kde převládá síla ovoce a tmavší koření. Amarone de La Groletta vyniká svou odvážnou strukturou. Je strukturovaný, elegantní a plného těla a je vhodný pro stárnutí v lahvi.
Vinice Conca d'Oro
Přítomnost skeletu znamená přítomnost aktivního vápence, který zlepšuje kvalitu vín. Proto lze tuto vinici definovat jako jednu z nejprestižnějších ve společnosti. Přítomnost vápence je nezbytná k obohacení vonné složky vín, jemnosti a elegance o oslavu čistoty a vůně v květinových vjemech. Všechny vlastnosti, které poté zlepšují hodnotu struktury a složitosti vůní a parfémů. Jedná se o nejlepší půdy, ze kterých se získávají vína s dlouhou životností a určená k výraznému zlepšení při stárnutí lahví, jako je například náš amaron.
Tommasi Naturae
Udržitelné vlastnosti tohoto vína jsou:
Vinice
Společnost Tommasi přijala integrovaný výrobní systém, který zaručuje ekologicky udržitelné řízení zemědělských činností
Výroba
- V procesu výroby vína nepoužíváme produkty živočišného původu nebo obsahující alergeny.
- Využití zdrojů a správa sklepa jsou optimalizovány.
- Používáme udržitelné postupy, které nám umožňují pracovat s plným respektem k životnímu prostředí a pokud je to možné, vyhnout se plýtvání a recyklaci.
Obal
- organické čepice s certifikací FSC
- štítek: papír certifikovaný FSC
- lepenka: recyklovaný papír