TAI ROSSO RUZOVE COLLI BERICI ML.750 DAL MASO

Jméno

Klasifikace vína Odrůda / Hrozny Produkční oblast Vyrobené lahve

Vinice

Tai Red

DOC Berici Hills

Tai Red 100%

Lonigo, v srdci oblasti Berici Hills Doc 25 000 0,750 lt

Berici Hills Doc

Dal Maso snc - Contrada Selva, 62 let - Montebello Vicentino (Vicenza) - tel. 0444/649104 - info@dalmasovini.com

Název - Různé vinice v obci Alonte a Lonigo

Stáří vinic - 16 let

Půda - jílovitá struktura se středně vysokým obsahem vápence. Expozice - jih

Nadmořská výška - vrch 80-100 metrů nad mořem

Hustota rostlin - 6 000 vinic / ha

Výcvikový systém - pobídnutá pergola se severojižní orientací řad. Zatížení pupenů - 14 na révu

Výnos na hektar - 120 metrických centů

Pěstování - omezené hnojení, doplňování výhonků a ředění nadbytečných trsů

Doba a způsob sklizně

Asi v polovině září, ručně v bednách

Vinifikace

Stručný popis: destemming následovaný 4 dny stálosti na kůži v otevřených kádích s 50 hl se 2 každodenními údery.

Fermentační nádrže - ocel

Teplota kvašení - 22 ° - 25 ° C

Doba macerace - 4 dny

Doba kvašení - 14 dní

Doba zrání - asi 3 měsíce v ocelových nádržích

Období plnění do lahví - konec ledna roku následujícího po sklizni

Analytické údaje o produktu

Celková kyselost - 6,1 g / l

Ph - 3,31

Celkový suchý extrakt g / l 23 Obsah alkoholu,% - 12,70 Redukující cukry, g / l - 5,9 Celkový SO2, mg / l - 80 Volný SO2, mg / l - 25

Organoleptické vlastnosti

Brilantní rubínově červená barva.

Ovocné aroma s nádechem ostružin, malin a třešní. Harmonická, středně plná a vyvážená chuť. Potenciál stárnutí

2 roky

Gastronomie

Celé jídlo, víno, vynikající s pikantními prvními chody a bílým masem.

Některé pokrmy Vicentiny:

polastro v tecii, jaterní noky v kuřecím vývaru, panà omáčka, treska alla vicentina nebo krém s polentou

Servis

Teplota -12 ° -14 ° C; 15 minut před podáváním odmotejte

3 135,00 Ft