Jméno
Klasifikace vína Odrůda / Hrozny Produkční oblast Vyrobené lahve
Vinice
Tai Red
DOC Berici Hills
Tai Red 100%
Lonigo, v srdci oblasti Berici Hills Doc 25 000 0,750 lt
Berici Hills Doc
Dal Maso snc - Contrada Selva, 62 let - Montebello Vicentino (Vicenza) - tel. 0444/649104 - info@dalmasovini.com
Název - Různé vinice v obci Alonte a Lonigo
Stáří vinic - 16 let
Půda - jílovitá struktura se středně vysokým obsahem vápence. Expozice - jih
Nadmořská výška - vrch 80-100 metrů nad mořem
Hustota rostlin - 6 000 vinic / ha
Výcvikový systém - pobídnutá pergola se severojižní orientací řad. Zatížení pupenů - 14 na révu
Výnos na hektar - 120 metrických centů
Pěstování - omezené hnojení, doplňování výhonků a ředění nadbytečných trsů
Doba a způsob sklizně
Asi v polovině září, ručně v bednách
Vinifikace
Stručný popis: destemming následovaný 4 dny stálosti na kůži v otevřených kádích s 50 hl se 2 každodenními údery.
Fermentační nádrže - ocel
Teplota kvašení - 22 ° - 25 ° C
Doba macerace - 4 dny
Doba kvašení - 14 dní
Doba zrání - asi 3 měsíce v ocelových nádržích
Období plnění do lahví - konec ledna roku následujícího po sklizni
Analytické údaje o produktu
Celková kyselost - 6,1 g / l
Ph - 3,31
Celkový suchý extrakt g / l 23 Obsah alkoholu,% - 12,70 Redukující cukry, g / l - 5,9 Celkový SO2, mg / l - 80 Volný SO2, mg / l - 25
Organoleptické vlastnosti
Brilantní rubínově červená barva.
Ovocné aroma s nádechem ostružin, malin a třešní. Harmonická, středně plná a vyvážená chuť. Potenciál stárnutí
2 roky
Gastronomie
Celé jídlo, víno, vynikající s pikantními prvními chody a bílým masem.
Některé pokrmy Vicentiny:
polastro v tecii, jaterní noky v kuřecím vývaru, panà omáčka, treska alla vicentina nebo krém s polentou
Servis
Teplota -12 ° -14 ° C; 15 minut před podáváním odmotejte