Symbol vína projektu Poggio al Tufo, je to první víno vyrobené rodinou Tommasi na území toskánské maremmy. Směs Sangiovese a Cabernet Sauvingon s vytříbenými a hřejivými prvky, která fascinuje svou živostí a elegancí.
Rompicollo je směsí Sangiovese a Cabernet Sauvignon se sopečnými tufovými podrážkami na venkově Maremma kolem starobylé vesnice Pitigliano.
Přečtěte si více
Ocenění
2017 James Suckling 91 bodů
2016 James Suckling 93 bodů
2016 Wine Spectator 90 bodů
2016 svazky Bibenda 4
2015 James Suckling 92 bodů
2014 James Suckling 92 bodů
Vinařský divák 2011 92 bodů TOP 100 (31. místo)
Stáhněte si technický list
Popis
Přemýšleli jsme o změně názvu vinice Rompicollo, ale když jsme si přečetli význam: "Osoba vždy připravená vrhnout se bezhlavo do náročných iniciativ nebo kaskadérských kousků ...", interpretovali jsme to jako talisman k zahájení našeho prvního vinařského projektu v Toskánsko v roce 1997. Vinice Rompicollo se jistě stala původem jednoho z našich nejlepších denních vín. Rompicollo je směsí Sangiovese a Cabernet Sauvignon se sopečnými tufovými podrážkami na venkově Maremma kolem starobylé vesnice Pitigliano. Kulatá a obklopující červená s neodolatelnou vůní vás přenese do vůní a emocí ikonického toskánského venkova.
Informace
Senzorický popis
Vůně je intenzivní a živě rubínově červená a má elegantní a rozmanitou vůni drobných zralých červených plodů, jako jsou ostružiny a maliny, sušené byliny balsamico a jemné sladké koření. Chuť je plná, kulatá a obklopující, se sametovými taniny. Plné tělo vykazuje vynikající chuť na patře.
Spárování
Ideální k rizotu a strukturovaným prvním chodům, bílému masu, uzeninám a
čerstvé a středně staré sýry.
Původ
Výhradně jsou vybírány hrozny Sangiovese a Cabernet Sauvignon
ve stejnojmenné vinici na panství Pitigliano. Expozice je jihozápadní a půda je bohatá na tufy. Vinice jsou osázeny systémy guyot s průměrnou hustotou 6500 rostlin na hektar.
Hrozny
Sangiovese 60%, Cabernet Sauvignon 40%
Vinifikace a stárnutí
Fermentace při kontrolované teplotě po dobu 10 dnů v ocelových nádržích. Stárnutí po dobu 12 měsíců v sudech o objemu 65 hl slovanského dubu.
Alkohol
13% objemových
Servisní teplota
16-18 ° C
Vinice
Poggio al Tufo je první nemovitost rodiny Tommasi mimo hranice Valpolicella Classica, zakoupená v roce 1997. První odvážná investice mimo provincii Verona. Příběh nádherných toskánských terroirů, ve kterém byl realizován složitý a ambiciózní projekt vína: vytvářet vynikající vína na území toskánského Maremmy. Tenuta Rompicollo, srdce Poggio al Tufo, se nachází v Pitigliano, v provincii Grosseto, významném etruském místě v srdci toskánského Maremmy. Na historickém statku Pitigliano je nádherný statek, na druhém statku ve Scansanu jsou provozní struktury vinařství.
Tommasi Naturae
Udržitelné vlastnosti tohoto vína jsou:
Vinice
Vendemmia Notturna - Tommasi přijala integrovaný výrobní systém, který zaručuje ekologicky udržitelné řízení zemědělských činností.
Výroba
- V procesu výroby vína nepoužíváme produkty živočišného původu nebo obsahující alergeny.
- Využití zdrojů a správa sklepa jsou optimalizovány.
- Používáme udržitelné postupy, které nám umožňují pracovat s plným respektem k životnímu prostředí a pokud je to možné, vyhnout se plýtvání a recyklaci.