ROSSO ROMPICOLLO TOSCANA IGT BOX LT.3 TOMMASI

Symbol vína projektu Poggio al Tufo, je to první víno vyrobené rodinou Tommasi na území toskánské maremmy. Směs Sangiovese a Cabernet Sauvingon s vytříbenými a hřejivými prvky, která fascinuje svou živostí a elegancí.

Rompicollo je směsí Sangiovese a Cabernet Sauvignon se sopečnými tufovými podrážkami na venkově Maremma kolem starobylé vesnice Pitigliano.

Přečtěte si více

Ocenění

2017 James Suckling 91 bodů

2016 James Suckling 93 bodů

2016 Wine Spectator 90 bodů

2016 svazky Bibenda 4

2015 James Suckling 92 bodů

2014 James Suckling 92 bodů

Vinařský divák 2011 92 bodů TOP 100 (31. místo)

Stáhněte si technický list

Popis

Přemýšleli jsme o změně názvu vinice Rompicollo, ale když jsme si přečetli význam: "Osoba vždy připravená vrhnout se bezhlavo do náročných iniciativ nebo kaskadérských kousků ...", interpretovali jsme to jako talisman k zahájení našeho prvního vinařského projektu v Toskánsko v roce 1997. Vinice Rompicollo se jistě stala původem jednoho z našich nejlepších denních vín. Rompicollo je směsí Sangiovese a Cabernet Sauvignon se sopečnými tufovými podrážkami na venkově Maremma kolem starobylé vesnice Pitigliano. Kulatá a obklopující červená s neodolatelnou vůní vás přenese do vůní a emocí ikonického toskánského venkova.

Informace

Senzorický popis

Vůně je intenzivní a živě rubínově červená a má elegantní a rozmanitou vůni drobných zralých červených plodů, jako jsou ostružiny a maliny, sušené byliny balsamico a jemné sladké koření. Chuť je plná, kulatá a obklopující, se sametovými taniny. Plné tělo vykazuje vynikající chuť na patře.

Spárování

Ideální k rizotu a strukturovaným prvním chodům, bílému masu, uzeninám a

čerstvé a středně staré sýry.

Původ

Výhradně jsou vybírány hrozny Sangiovese a Cabernet Sauvignon

ve stejnojmenné vinici na panství Pitigliano. Expozice je jihozápadní a půda je bohatá na tufy. Vinice jsou osázeny systémy guyot s průměrnou hustotou 6500 rostlin na hektar.

Hrozny

Sangiovese 60%, Cabernet Sauvignon 40%

Vinifikace a stárnutí

Fermentace při kontrolované teplotě po dobu 10 dnů v ocelových nádržích. Stárnutí po dobu 12 měsíců v sudech o objemu 65 hl slovanského dubu.

Alkohol

13% objemových

Servisní teplota

16-18 ° C

Vinice

Poggio al Tufo je první nemovitost rodiny Tommasi mimo hranice Valpolicella Classica, zakoupená v roce 1997. První odvážná investice mimo provincii Verona. Příběh nádherných toskánských terroirů, ve kterém byl realizován složitý a ambiciózní projekt vína: vytvářet vynikající vína na území toskánského Maremmy. Tenuta Rompicollo, srdce Poggio al Tufo, se nachází v Pitigliano, v provincii Grosseto, významném etruském místě v srdci toskánského Maremmy. Na historickém statku Pitigliano je nádherný statek, na druhém statku ve Scansanu jsou provozní struktury vinařství.

Tommasi Naturae

Udržitelné vlastnosti tohoto vína jsou:

Vinice

Vendemmia Notturna - Tommasi přijala integrovaný výrobní systém, který zaručuje ekologicky udržitelné řízení zemědělských činností.

Výroba

- V procesu výroby vína nepoužíváme produkty živočišného původu nebo obsahující alergeny.

- Využití zdrojů a správa sklepa jsou optimalizovány.

- Používáme udržitelné postupy, které nám umožňují pracovat s plným respektem k životnímu prostředí a pokud je to možné, vyhnout se plýtvání a recyklaci.

125,00 zł