RECIOTO RIVA DEI PIRARI DOCG ML.375 DAL MASO

Jméno Riva dei Perari

Klasifikace vína Gambellara DOCG

Odrůda / Hrozny Garganega 100%

Obec výroby Montebello loc. Selva, v srdci oblasti Classic DOC Gambellara. Láhve vyprodukovaly 5 000 po 0,500 litru

Vinice

Název - Riva dei Perari, vlastněná Společností Od Maso

Věk révy vinné - 10 let

Půda - čedičový jíl vulkanického původu, střední plodnosti, expozice - jih-jih / východ

Nadmořská výška - vrch 80-100 metrů nad mořem

Hustota rostlin - 5 000 vinic / ha

Tréninkový systém - Guyot

Zatížení pupenů - 8 na rostlinu

Výnos na hektar - 100 metrických centů

Pěstování - omezené hnojení a ředění přebytečných trsů

Doba a způsob sklizně

Kolem konce září, ručně v krabicích, položení hroznů na jednu vrstvu

Vinifikace

Stručný popis: Sušení hroznů asi 6 měsíců v podkroví; odloupnutí a jemné lisování vinných hroznů, následná statická sedimentace při nízké teplotě a naočkování na čiré s vybranými kvasinkami

Fermentační nádrže - Allier, Never a barikové dubové barikády

Teplota kvašení - 14 ° - 16 ° C

Doba macerace -

Doba kvašení - 40 dní

Doba zrání - asi 12 měsíců v dubových a akátových barikách

Doba plnění - květen druhého roku po sklizni

Analytické údaje o produktu

Celková kyselost - 8,80 g / l

Ph - 3,41

Celkový suchý extrakt g / l 46,50 Obsah alkoholu,% - 12,55 Redukující cukry, g / l - 165 Celkový obsah SO2, mg / l - 90

Volný SO2, mg / l - 25

Organoleptické vlastnosti

Jasně zlatožlutá barva

Intenzivní vůně s nádechem exotického ovoce, medu a hlohu Harmonická, vyvážená, teplá a vytrvalá chuť

Potenciál stárnutí

13-15 let

Gastronomie

Sušenky obecně, zralé a měkké nebo modré sýry. Vynikající jako aperitiv v kombinaci s husí foie gras; Vynikající meditační víno

S některými jídly Vicentine ...

Dort "Putana", ořechový dort, meruňkový závin, sušenky ze sušeného ovoce, sýr Vezzena

Servis

Teplota -10 ° -12 ° C; pár minut před podáváním odmotejte

185,00 zł