Jméno Riva dei Perari
Klasifikace vína Gambellara DOCG
Odrůda / Hrozny Garganega 100%
Obec výroby Montebello loc. Selva, v srdci oblasti Classic DOC Gambellara. Láhve vyprodukovaly 5 000 po 0,500 litru
Vinice
Název - Riva dei Perari, vlastněná Společností Od Maso
Věk révy vinné - 10 let
Půda - čedičový jíl vulkanického původu, střední plodnosti, expozice - jih-jih / východ
Nadmořská výška - vrch 80-100 metrů nad mořem
Hustota rostlin - 5 000 vinic / ha
Tréninkový systém - Guyot
Zatížení pupenů - 8 na rostlinu
Výnos na hektar - 100 metrických centů
Pěstování - omezené hnojení a ředění přebytečných trsů
Doba a způsob sklizně
Kolem konce září, ručně v krabicích, položení hroznů na jednu vrstvu
Vinifikace
Stručný popis: Sušení hroznů asi 6 měsíců v podkroví; odloupnutí a jemné lisování vinných hroznů, následná statická sedimentace při nízké teplotě a naočkování na čiré s vybranými kvasinkami
Fermentační nádrže - Allier, Never a barikové dubové barikády
Teplota kvašení - 14 ° - 16 ° C
Doba macerace -
Doba kvašení - 40 dní
Doba zrání - asi 12 měsíců v dubových a akátových barikách
Doba plnění - květen druhého roku po sklizni
Analytické údaje o produktu
Celková kyselost - 8,80 g / l
Ph - 3,41
Celkový suchý extrakt g / l 46,50 Obsah alkoholu,% - 12,55 Redukující cukry, g / l - 165 Celkový obsah SO2, mg / l - 90
Volný SO2, mg / l - 25
Organoleptické vlastnosti
Jasně zlatožlutá barva
Intenzivní vůně s nádechem exotického ovoce, medu a hlohu Harmonická, vyvážená, teplá a vytrvalá chuť
Potenciál stárnutí
13-15 let
Gastronomie
Sušenky obecně, zralé a měkké nebo modré sýry. Vynikající jako aperitiv v kombinaci s husí foie gras; Vynikající meditační víno
S některými jídly Vicentine ...
Dort "Putana", ořechový dort, meruňkový závin, sušenky ze sušeného ovoce, sýr Vezzena
Servis
Teplota -10 ° -12 ° C; pár minut před podáváním odmotejte