INCROCIO MANZONI 6.0.13 D.O.C. PIAVE
Jsem italská duše se vzpomínkami na údolí Rýna, které si uchovávám ve svých genech - tato směsice postav mě udělala tím, čím jsem: ukázka toho, že z kombinace rozmanitosti se mohou zrodit skvělé výsledky.
Manzoni D.O.C., který vznikl hybridizací Pinot Bianco a Riesling Renano, je jedním z nejpopulárnějších křížů, které získal profesor Luigi Manzoni z Eonecké školy v Conegliano ve 30. letech. Piave je Bílá dáma našich domorodců.
Réva s omezenou produkcí a velmi zvláštními vlastnostmi, s malým a jemným trsem, snadno vypálitelná: vyžaduje neustálou péči a pozornost, která se bohatě oplácí tím, že nám nabízí víno té nejvyšší kvality, elegantní, jemně vonící, s dobrým obsahem cukru a stupněm poměrně vysoký obsah alkoholu.
BARVY: intenzivní, jasně slámově žlutá
AROMA: vůně zralého ovoce, broskve, ananasu, banánu, exotického ovoce v závislosti na druhu macerace a době zrání
CHUŤ: velmi alkoholické víno s nádechem koření a šalvěj
Pozemky a vinice
Odrůdy: Manzoni Bianco 6.0.13 (100%) Oblast původu: Negrisia di Ponte di Piave (TV)
Nadmořská výška: 20 metrů nad mořem
Typ půdy: středně strukturovaná půda Expozice: sever-jih
Systém školení: Sylvoz
Hustota rostlin: 2 900 rostlin na hektar. Výnos: 120 kvintálů hroznů na hektar
Období sklizně: polovina září
Vinifikace a stárnutí
Bílé vinifikace
Fermentace s vybranými kvasinkami při kontrolované teplotě 16 ° C
Zrání v ocelových nádržích po dobu nejméně 6 měsíců, stárnutí lahví po dobu 6 měsíců
Fyzikálně-chemické vlastnosti
Výtěžek z hroznů do vína: 70% Celková kyselost: 6 g / l
pH: 3,30
Zbytkový cukr: 4 g / l Obsah alkoholu: 13% obj.
Provozní teplota
10-12 ° C
úložný prostor
Na chladném místě mimo dosah světla