Produkční oblast: Montalcino
Stáří vinic: od 10 do 24 let
Složení
půdy: různého původu, bohatá na kostru. Nejlepší jsou ty bledé.
Vystavení
vinic: na jih, jihovýchod, východ, severovýchod, sever
Nadmořská výška: mezi 300 a 500 metry
Hrozny: Sangiovese grosso 100%
Sklizeň: druhá polovina září
Vinifikace: červeně při kontrolované teplotě
Stárnutí: 3 roky v sudech ze slavonského dubu
Upřesnění
v lahvi: nejméně 4 měsíce
Počet
vyrobené lahve: 46,126
Organoleptické vlastnosti:
Barva: intenzivní rubínová
Kytice: složitá, s nádechem sušené růže
Chuť: harmonická, dobře strukturovaná, teplá, s taniny a kyselostí v dokonalé rovnováze. Vytrvalý a slaný.
Životnost: 30-40 let
Teplota podávání: 18 ° C
Chemická analýza při plnění do lahví
Obsah alkoholu ml / 100 ml: 13,47
Snížení cukrů g / l: 1,70