BARBERA D´ALBA SOVRANA BATASIOLO ML.750

odrůda

Barbera

výrobní areál

Výrobní areál Barbera d'Alba D.O.C.

sklizeň

Manuál, první polovina října.

dělání vína

Destrukce a fermentace v nerezové oceli po dobu asi 10-12 dnů.

upřesnění

Po jablečno-mléčné fermentaci probíhá rafinace částečně ve sudech ze slavonského dubu a částečně spočívá v nádržích z nerezové oceli. Po uplynutí této doby pokračuje rafinace v lahvi.

kombinace

Považováno za piedmontské víno par excellence na každodenních stolech, příjemně doprovází celé jídlo, od předkrmů až po sýry, prochází prvním a druhým chodem bílého a červeného masa.

provozní teplota

16-18 ° C

funkce

Rubínově červené víno s fialovými odlesky.

Čichové vyšetření má dobrou intenzitu a vytrvalost, vínový, ovocný a rostlinný výraz.

Na patře je suché, s dobrou kyselostí a velmi jemnými a téměř nepostřehnutelnými tříslovinami.

Rozeznatelné čichové vjemy a dobrá rovnováha všech složek činí toto víno obzvláště příjemným.

569,00 Kč