odrůda
Barbera
výrobní areál
Výrobní areál Barbera d'Alba D.O.C.
sklizeň
Manuál, první polovina října.
dělání vína
Destrukce a fermentace v nerezové oceli po dobu asi 10-12 dnů.
upřesnění
Po jablečno-mléčné fermentaci probíhá rafinace částečně ve sudech ze slavonského dubu a částečně spočívá v nádržích z nerezové oceli. Po uplynutí této doby pokračuje rafinace v lahvi.
kombinace
Považováno za piedmontské víno par excellence na každodenních stolech, příjemně doprovází celé jídlo, od předkrmů až po sýry, prochází prvním a druhým chodem bílého a červeného masa.
provozní teplota
16-18 ° C
funkce
Rubínově červené víno s fialovými odlesky.
Čichové vyšetření má dobrou intenzitu a vytrvalost, vínový, ovocný a rostlinný výraz.
Na patře je suché, s dobrou kyselostí a velmi jemnými a téměř nepostřehnutelnými tříslovinami.
Rozeznatelné čichové vjemy a dobrá rovnováha všech složek činí toto víno obzvláště příjemným.