A-MORS ČERVENÁ
CABERNET VOLOS
Původ: z našich vinic v provincii Treviso
Zrání: polovina / konec srpna
Výcvikový systém: Spurred cordon
Hustota révy: 4000 rostlin / hektar
Půda: volná, oblázková, vápenatá
Vinifikace: po sklizni jsou hrozny umístěny do ocelových kádí při kontrolované teplotě 10-12 ° C na dobu asi 12-36 hodin, aby se z kůží extrahovalo větší množství typických aromatických složek. Po oddělení moštu od slupek následuje fermentace s vybranými kvasinkami při teplotě 16 ° C po dobu asi 15 dnů. Poté se víno nechá několik měsíců rafinovat v ocelových nádržích a poté se prodá.
Hodnocení: 13% obj.
Cukr: 6 gr. lt.
Kyselost: 5 gr. lt.
Popis: ovoce z vinifikace hroznů získané výhradně pěstováním vinné révy odolné vůči hlavním chorobám vinné révy, a proto vyžaduje menší péči. Červené víno získané z hroznů Cabernet Volos má rubínově červenou barvu, na nose vyniknou tóny drobného červeného ovoce, jako jsou ostružiny, maliny a lesní jahody, následované náznaky třešní a borůvek. Na patře má dobrou mineralitu a svěžest doprovázenou příjemnou tříslovinou. Podávejte při 12-14 ° C.
Spárování: rybí polévky a propracovaná jídla s úhořem, tuňákem, pstruhem a pražmou, sardinky, mečoun nebo treska jsou vynikající kombinací.
Skladování: na chladném místě při teplotě 12-16 ° C, mimo dosah světla, vyhýbejte se dlouhodobému pobytu v chladničce.