A-MORS ROSÉ
CABERNET VOLOS
Původ: z našich vinic v provincii Treviso
Zrání: polovina / konec srpna
Výcvikový systém: Spurred cordon
Hustota révy: 4000 rostlin / hektar
Půda: volná, oblázková, vápenatá
Vinifikace: po sklizni jsou hrozny umístěny do ocelových kádí při kontrolované teplotě 10-12 ° C na dobu asi 12-36 hodin, aby se z kůží extrahovalo větší množství typických aromatických složek. Po oddělení moštu od slupek následuje fermentace s vybranými kvasinkami při teplotě 16 ° C po dobu asi 15 dnů. Poté se víno nechá několik měsíců rafinovat v ocelových nádržích a poté se prodá.
Popis: ovoce z vinifikace hroznů získané výhradně pěstováním vinné révy odolné vůči hlavním chorobám vinné révy, a proto vyžaduje menší péči. Růžové víno získané z hroznů Cabernet Volos má jemně růžovou barvu, která slibuje intenzivní ovocnou notu, v níž dominují malé červené plody, jako jsou jahody, maliny, rybíz a třešně, aniž bychom zapomněli na elegantní květinové tóny růží, bílých květů a světla. pikantní Středomoří. Na patře je svěží, slané a suché, připomínající ovocnou notu jeho vůně.
Hodnocení: 12,5% objemových
Cukr: 5 gr. lt.
Kyselost: 6 gr. lt.
Párování: vynikající jako aperitiv, elegantně se hodí k předkrmům na bázi ryb, jako jsou ančovičky a ústřice; vynikající s uzeninami, otlučenou zeleninou, rybími prvními kurzy a carpaccio všeho druhu. Podávejte při teplotě 10-12 ° C.
Skladování: na chladném místě při teplotě 12-16 ° C, mimo dosah světla, vyhýbejte se dlouhodobému pobytu v chladničce.
Dama D'Oro EnoConegliano - výběr benátských vín
Zlatá medaile 92 bodů - Mezinárodní cena vína PIWI 2020