SCHIOPPETTINO
TREVENEZIE I.G.T.
Původ: z našich vinic v Pradamanu (Ud)
Zrání: konec září
Chov: G.D.C.
Hustota révy: 4000 rostlin / hektar
Půda: střední struktura, bohatá na železo a vápenec.
Vinifikace: po sklizni kůže a mošt kvasí asi 8-10 dní při kontrolované teplotě 28 ° C v ocelových nádržích HL. 300 s vinaři s metodou Ganimede. Tato metoda umožňuje měkké kvašení, aniž by došlo k rozbití semen a slupek, aby se získala hladká vína. Víno se poté nechá několik měsíců zrát v betonových nádržích.
Hodnocení: 11,8 - 12,2% obj.
Cukr: 50 gr. lt.
Kyselost: 5,5 gr. lt.
Popis: intenzivní a hluboké rubínově červené víno, sladké, živé; na nose jsou tóny sušených květin, ovocné tóny připomínají růže, maliny a černý rybíz.
Spárování: s měkkými sýry a suchým pečivem. Skvělé mezi jídly s předkrmy. Podávejte při teplotě 10-12 ° C.
Skladování: na chladném místě při teplotě 12-16 ° C, mimo dosah světla, dlouhodobě v chladničce.