MALANOTTE
PIAVE D.O.C.G.
Malanotte, jehož název pochází ze starobylé vesnice nacházející se v blízkosti společnosti, je víno, které představuje nejprestižnější zpracování hroznů Raboso, maximální výraz území, strážce paměti těchto zemí, kde se vinice společnosti , uvízlé na korytě řeky Sacro alla Patria, obsahují ve svých svazcích strohou a charakteristickou chuť, díky níž je Malanotte černým diamantem Piave.
Původ: z našich vinic v Negrisii (Tv)
Zrání: konec října
Systém školení: Guyot, G.D.C., Free Cordon.
Hustota révy: 4500 rostlin / hektar.
Půda: střední struktura, bohatá na mikroelementy, s vápencovou strukturou.
Vinifikace: sklizené hrozny umístěné na stojanech procházejí obdobím sušení, aby se získalo měkčí a plnější víno. Poté se lisují a mošt spolu se šupkami se nechá fermentovat a macerovat po dobu 4-5 týdnů. Nakonec se moštové víno po stočení a vylisování vloží do dubových sudů o objemu 5 hl, kde bude zrát asi 3 roky. Víno se poté plní do lahví a nechá se 6 měsíců odpočívat.
Hodnocení: 15,5% objemových
Cukr: 6,5 g. lt.
Kyselost: 6,5 gr. lt.
Popis: intenzivní červená barva s granátovými odstíny a tóny třešní, ostružin a švestek, doprovázená kořeněnou vůní.
Párování: najde vynikající kombinace s červeným masem, zvěřinou a stárnoucími sýry. Podávejte při 18-20 ° C.
Skladování: na chladném místě při teplotě 12-16 ° C, mimo dosah světla, je vhodné láhev otevřít nejméně jednu hodinu před podáváním.
Stříbrná medaile Grand Prix Int. Mundus Vini
Zlatá medaile 42. výstava Camalò vín Triveneto
85 bodů Decanter World Wine Awards 2018
18. stříbrná pečeť Enoconegliano
Diplom za vynikající zásluhy 40. výstava vína Camalò Triveneti
Cena 5 hvězdiček 91/100 Mezinárodní cena vína Vinitaly 2016
Velké uznání Vinitaly International Wine Competition 2015
Diplom za vynikající zásluhy 39. výstava vín Camalò Triveneti
Výběr stříbrné medaile starosty 2014