PASSITO DI RABOSO
Původ a vinifikace: Raboso Passito del Piave DOC se rodí na levém břehu řeky Piave z výběru nejlepších hroznů raboso. „Pozdní sklizeň“, stejně jako v naší nejlepší vinařské tradici, se provádí na konci podzimu. Poté následuje lehké sušení v plodech, tj. V prostředí s teplotou a vlhkostí vhodným k zajištění vynikající konzervace hroznů. Po zahájení destilace macerace hroznů trvá přibližně 20 dní. Před prodejem je tento produkt ponechán několik měsíců odpočívat v dubových sudech, aby se dokončil proces fermentace a aby byl v lahvi rafinován za „sladké pokuty“.
Zrání: konec října
Školicí systém: Guyot, GD.C., Free Cordon
Hustota révy: 4500 rostlin / hektar
Půda: střední struktura, bohatá na mikroelementy, s vápencovou strukturou.
Hodnocení: 14,5% objemových
Cukr: 87 gr. lt.
Kyselost: 7 gr. lt.
Popis: rubínově červené víno s granátovými odlesky. Intenzivní a vytrvalý nos, v popředí ovocné tóny švestek, ostružin, třešní, černých třešní, na teplých kořeněných tónech. Na patře je sladká a měkká s dobrými tříslovinami a svěžestí, která podporuje alkohol. Intenzivní a vytrvalý v cíli.
Párování: je to „meditační“ víno. Chutná v majestátním křišťálovém skle, hodí se k dezertům, zvláště pokud se suchými těstovinami a kořeněnými sýry. Vyzkoušejte to s bobulemi nebo tmavou čokoládou. Podávejte při 14-16 ° C.
Skladování: na chladném místě při teplotě 12-16 ° C, mimo dosah světla, je vhodné láhev otevřít jednu hodinu před podáváním.