ODRŮDA:
100% primitivo
OBLAST PŮVODU:
Hrozny Primitivo jsou pečlivě vybírány z vinic s nízkým výnosem v provincii Taranto.
HUSTOTA ROSTLIN A VĚK:
Vinice jsou trénovány Guyotem. Hustota výsadby je asi 5 000 rostlin na hektar, s průměrným výnosem 2,3 kg na rostlinu. Průměrný věk révy je 15-25 let.
SBÍRKA:
Pečlivý ruční sběr na konci srpna
VINIFIKACE:
Po odlistění nejsou hrozny lisovány. To umožňuje, aby hrozny zůstaly neporušené, a optimalizuje se extrakce barvy. Fermentace probíhá v ocelových nádržích při kontrolované teplotě 23-25 ° C po dobu 8-10 dnů.
Během fermentace se provádí časté přečerpávání a vyluhování, aby se dosáhlo jemné extrakce vůní a měkkých tříslovin. Po stočení je indukována jablečno-mléčná fermentace.
STÁRNUTÍ:
Po jablečno-mléčné fermentaci se víno dekantuje a umístí do ocelových nádrží při kontrolované teplotě 18 ° C.
OBSAH ALKOHOLU:
13,5%