ODRŮDA:
100% primitivní
OBLAST PŮVODU:
Hrozny tohoto Primitivo jsou vybírány z vinic s nízkým výnosem v Salentu.
HUSTOTA A STÁŘ ROSTLIN:
Vinice jsou vycvičené Guyoty a jejich průměrné stáří je 25-30 let. Hustota výsadby se pohybuje kolem 4000 rostlin na hektar.
SBÍRKA:
Ruční sklizeň koncem srpna.
VINIFIKACE:
Hrozny se zbaví stopek, jemně lisují a zchladí na 10 °C. Poté se nechají na slupce asi 8 hodin macerovat, čímž mošt získá světle růžový odstín. Mošt se následně vylisuje ze slupek, umístí do nerezových fermentačních tanků a nechá 36 hodin odležet. Fermentace probíhá selektovanými kvasinkami při kontrolované teplotě 14-16°C a trvá cca 10 dní. Víno je ponecháno na kalech v ocelových tancích po dobu tří měsíců, aby se maximalizovala extrakce komplexních aromat.
OBSAH ALKOHOLU:
12,5 %