Název kabernetu
Klasifikace vína Veneto Igt
Odrůda / Hrozny Cabernet Sauvignon 50%, Cabernet Franc 50%
Produkční obec Lonigo a Alonte, v samém srdci oblasti Colli Berici Doc Lahve vyrobily 75 000 0,750 litrů
Vinice
Název - Různé vinice v obci Alonte a Lonigo
Věk révy vinné - 19 let
Půda - jílovitá struktura se středně vysokým obsahem vápence. Expozice - jih
Nadmořská výška - vrch 150 metrů nad mořem
Hustota rostlin - 6 000 vinic / ha
Výcvikový systém - kordon s nízkou rychlostí
Zatížení pupenů - 10 na rostlinu
Výnos na hektar - 120 metrických centů
Pěstování - omezené hnojení, klíčení výhonků a ředění nadbytečných trsů
Doba a způsob sklizně
Začátek října kolem, ručně v krabicích
Vinifikace
Stručný popis: Destemming následovaný 7 dny. stálosti na plážích v sudech o objemu 50 hl. otevřeno 6 denním děrováním.
Fermentační nádrže - ocel
Teplota kvašení - 24 ° - 28 ° C
Doba macerace - 7 dní.
Doba kvašení - 15 dní
Doba zrání - asi 3 měsíce v ocelových nádržích
Období plnění do lahví - konec ledna roku následujícího po sklizni
Analytické údaje o produktu
Celková kyselost - 6 g / l
Ph - 3,32
Celkový suchý extrakt g / l 27 Obsah alkoholu,% - 12,13 Redukující cukry, g / l - 5 Celkový SO2, mg / l - 70 Volný SO2, mg / l - 21
Organoleptické vlastnosti
Rubínově červená barva s fialovými odlesky
Voňavá a koncentrovaná vůně červeného ovoce, jemně kořeněná. Chuť je měkká, plná, s příjemnými sladkými tříslovinami
Potenciál stárnutí
3 roky
Gastronomie
Hra, hra a hlavní chody obecně
S některými jídly Vicentine ...
Filet s bylinkami, králík v omáčce
Servis
Teplota -14 ° -16 ° C; 15 až 30 minut před podáváním rozpečte