ČERNÝ ŠTÍTEK BURSÔN
Typologie: I.G.T.
Hrozny: 100% hrozny Longanesi, z toho nejméně 50% sušené 20/40 dní.
Produkční oblast: Boncellino di Bagnacavallo (RA).
Vinifikace: tradiční, s macerací v marc po dobu 10/15 dnů a zrání v 500-litrových sudech po dobu 12 měsíců a ve velkých sudech po dobu dalších 12 měsíců.
Stárnutí: v lahvi po dobu nejméně 6 měsíců.
Alkoholický stupeň: 14-15% obj.
Kapacita: 0,75 litru a magnum 1,5 litru
Barva: granátově červená s fialovými odlesky.
Kytice: náznaky zralého ovoce s příchutí třešní, vanilky a kořenících tónů.
Chuť: výrazná, vytrvalá a elegantní, se silnou typizací vůní.
Skladovatelnost: více než 10 let.
Párování: chutné a mastné pokrmy, jako je zvěřina, pečeně nebo zralé sýry.
Teplota podávání: 18 ° -20 ° C.