Typologie: I.G.T.
Odrůda: 100% hroznů Longanesi, z nichž 40% je vystaveno uhličitému macerování.
Produkční oblast: Boncellino di Bagnacavallo (RA).
Vinifikace: tradiční, s macerací v marc po dobu 6/8 dnů a zrání v 500 litrových sudech po dobu 12 měsíců.
Stárnutí: v lahvi po dobu nejméně 6 měsíců.
Alkoholický stupeň: 13-13,5% obj.
Kapacita: 0,75 litru.
Barva: granátově červená s fialovými odlesky.
Kytice: náznaky zralého ovoce s příchutí třešní a kořenících tónů.
Chuť: výrazná, vytrvalá a elegantní.
Doba použitelnosti: 4/5 let.
Párování: chutné a mastné pokrmy, jako je zvěřina, pečeně nebo zralé sýry.
Teplota podávání: 18 ° -20 ° C.