SAUVIGNON
TREVENEZIE I.G.T.
Původ: z našich vinic v Pradamanu (Ud)
Zrání: začátek září
Chov: G.D.C.
Hustota révy: 4500 rostlin / hektar
Půda: bohatá na kostru, volná, vápenatá.
Vinifikace: po sklizni jsou hrozny umístěny do ocelových sudů při kontrolované teplotě 10-12 ° C na dobu asi 12-36 hodin, aby se z kůží extrahovalo větší množství typických aromatických složek. Po oddělení moštu od slupek následuje fermentace s vybranými kvasinkami při teplotě 18 ° C po dobu asi 15 dnů. Poté se víno nechá asi šest měsíců rafinovat v ocelových nádržích a poté se prodá.
Hodnocení: 12 - 12,5% obj.
Cukr: 4 g. lt.
Kyselost: 6 gr. lt.
Popis: slámově žluté víno s voňavou a intenzivní vůní, s jemnými odstíny citrusů, šalvěje, žlutého pepře a rajčatového listu. Na patře je harmonické, vytrvalé, aromatické a plné. Vynikající jako aperitiv, doprovází zeleninové rizoto, vařené bílé maso a měkkýše obecně.
Párování: klasické rybí víno, měkkýši obecně, rizoto a vařené bílé maso. Podávejte při teplotě 10-12 ° C.
Skladování: na chladném místě při teplotě 12-16 ° C, mimo dosah světla, dlouhodobě v chladničce.
Velké uznání Vinitaly International Wine Competition 2011