KLASIFIKACE
Cannonau di Sardegna DOC.
HROZNY
Cannonau 100%
CANNONAU VIGNARUJA
Nejznámější sardinská červená réva existuje na ostrově již od před římských dob.
Vybaven velkou schopností přizpůsobit se různým půdním a klimatickým podmínkám, dává vínům různé vlastnosti, hlavně spojené s půdou. Ze středně vysoké vitality a středně velkých shluků podléhá kapání květin a bobulí. Hroznový má tenkou černě purpurovou slupku. Díky nízké odolnosti vůči kryptogamům je velmi citlivý na padlí a padlí. K dozrávání plodů dochází ve třetí až čtvrté dekádě září.
V DEGUSTACI
Tmavě červená, jasná a intenzivní s fialovými odlesky, které se časem mění v granát. Jemné vůně od fialek po růže, zralé bobule a tóny aromatických bylin. V ústech je měkký v útoku, slaný a komplexní, s dobrým aromatickým průběhem, podporovaný dobře integrovanými taniny, které víno doprovázejí v trvalém závěru.
Alkoholický stupeň: 14% obj.
Teplota podávání: 16-18 ° C.
PIT DOBŘE S ...
Je to dělo oceněné pro svou vyváženost a elegantní strukturu. Doprovází jednoduchá jídla s intenzivní chutí a složitá jídla s více odstíny chutí. Rizoto s lesními houbami, jako jsou chiodini nebo hříbky, těstoviny plněné slanými sýry nebo masovou omáčkou. Pečené červené maso, dušená zvěřina. Zralé ovčí a kravské sýry.
VINÁRNA VIGNARUJA
Vinice uprostřed kopce v okolí Mogoro. Půdy jsou písčité a jílovité, s dobrou strukturou a hloubkou. Podnebí je středomořské s mírnými zimami a horkými léty, zmírňovanými slaným mistrálním větrem. Průměrné roční srážky 500 mm. Sklizeň probíhá mezi posledními deseti zářijovými dny a začátkem října. Hektarový výnos je 60 / 70q.
VINIFIKACE A STÁRNUTÍ
Vinifikace probíhá fermentací macerací asi 15 dní při teplotě 26 ° C. Probíhá postfermentační macerace přibližně 5 dnů. Opakované přečerpávání a délestage zajišťují dobrou extrakci aromatických a barvících složek. Víno pak stárne v dubových sudech asi 8 měsíců. Poté následuje 6 měsíců vývoje oceli při kontrolované teplotě.
BOTTLING A VÝVOJ
Sterilní pod tlakem dusíku. Evoluce dodává vínu složitost a získává zemité a kořenité tóny. Až 10 let. Je důležité skladovat jej v ideálních podmínkách, ve tmě, ve vodorovné poloze při teplotě 18-20 ° C, bez teplotních změn.