V srdci toskánského Maremmy se rodí toto hluboce teritoriální víno vyrobené z ekologického vinařství při plném respektování životního prostředí a přírody.
Datový list
Informace
Ochutnávky
Živá rubínově červená vůně má intenzivní tóny zralého červeného bobulovitého ovoce obohacené o jemné květinové a kořeněné nuance. Na patře je suché, harmonické, s taniny v reliéfu, ale sametové a dobře vyvážené příjemnou svěžestí.
Původ
Vinice Doganella, 24 ha, nacházející se v Pitiglianu, v srdci toskánského Maremmy, na půdách bohatých na vápenec a tuf vulkanického původu, s hliněnými vložkami.
Hrozny
Sangiovese a Merlot
Vinifikace a stárnutí
12denní fermentace v oceli. Zrání asi 6 měsíců ve sudech ze slavonského dubu.
Alkohol
13% objemových
Servisní teplota
16-18 ° C
Formát
0,75 l
Spárování
Chutné první kurzy založené na mase, uzeninách a čerstvých sýrech a sýrech krátkého věku.
Vinice
Poggio al Tufo je první nemovitost rodiny Tommasi mimo hranice Valpolicella Classica, zakoupená v roce 1997. První odvážná investice mimo provincii Verona. Příběh nádherných toskánských terroirů, ve kterém byl realizován složitý a ambiciózní projekt vína: vytvářet vynikající vína na území toskánského Maremmy. Tenuta Rompicollo, srdce Poggio al Tufo, se nachází v Pitigliano, v provincii Grosseto, významném etruském místě v srdci toskánského Maremmy. Na historickém statku Pitigliano je nádherný statek, na druhém statku ve Scansanu jsou provozní struktury vinařství.
Tommasi Naturae
Udržitelné vlastnosti tohoto vína jsou:
Vinice
Doganella - vinice s ekologickou certifikací
Výroba
- V procesu výroby vína nepoužíváme produkty živočišného původu nebo obsahující alergeny.
- Optimalizace využití zdrojů a řízení sklepa.
- Používáme postupy, které nám umožňují pracovat s plným ohledem na životní prostředí, vyhýbat se plýtvání a vždy, když je to možné, vždy recyklovat.
Obal
- láhev: lehká 420 g
- organické čepice s certifikací FSC
- štítek: papír certifikovaný FSC
- lepenka: recyklovaný papír