Jméno
Klasifikace vína Odrůda / Hrozny Obec produkce
Vyrobené lahve
Vinice
Recioto di Gambellara Docg
Recioto di Gambellara Docg sladké šumivé víno Garganega 100%
Montebello loc. Selva, v srdci oblasti Classic Doc Gambellara
8 000 0,750 litrů
Název - Brusasegala a Busa, vlastněné společností Od Maso
Věk vinic - 31 let
Půda - čedičový jíl vulkanického původu, střední plodnosti Expozice - jih / východ
Nadmořská výška - vrch 80-100 metrů nad mořem
Hustota rostlin - 4 000 vinic / ha
Výcvikový systém - Otevřená pergola Veronese
Zatížení pupenů - 18 na rostlinu
Výnos na hektar - 120 metrických centů
Pěstování - omezené hnojení a ředění přebytečných trsů
Doba a způsob sklizně
Přibližně koncem září, ručně v bednách
Vinifikace
Stručný popis: Vadnutí hroznů, jemné lisování v prosinci, následná statická sedimentace při nízké teplotě a naočkování na čiré vybrané kvasinky; Druhá fermentace metodou Charmat se stárnutím na kalích po dobu 4 měsíců
Fermentační nádrže - ocel
Teplota kvašení - 10 ° - 12 ° C
Doba macerace -
Doba kvašení - 30 dní
Doba zrání - 6 měsíců v autoklávu
Období plnění do lahví - konec června roku následujícího po sklizni
Analytické údaje o produktu
Celková kyselost - 5,9 g / l
Ph - 3,27
Celkový suchý extrakt g / l 32 Obsah alkoholu,% - 12,20 Redukující cukry, g / l - 95 Celkový SO2, mg / l - 85 Volný SO2, mg / l - 27
Organoleptické vlastnosti
Hluboká slámově žlutá barva, s jemným a vytrvalým kořením, intenzivní aroma zralého ovoce
Mírně sladká chuť s příjemnou notou potenciálu stárnutí sušeného ovoce
3-4 roky
Gastronomie
Typické dezertní sekt, vynikající také jako aperitiv nebo v kombinaci s pandoro a panettone
S některými jídly Vicentine ...
Ananasový parfait, karnevalové crostoli, velikonoční holubice
Servis
Teplota - 8 ° -10 ° C; při podávání odšroubujte