SPUMANTE BRUT MONTILESSINI DURELLO ML.750 DAL MASO

Jméno

Klasifikace vína Odrůda / Hrozny Produkční oblast Vyrobené lahve

Vinice

Klasická metoda Durello Lessini DOC Lessini Durello

Durella 100%

Santa Margherita di Roncà

7 000 0,750 l - 100 Magnum - 20 Jéroboam (3 l)

Název - The Bustiera

Stáří vinic - 40 let

Půda - jílovitý čedič vulkanického původu

Expozice - jih

Nadmořská výška - vrch 380 metrů nad mořem

Hustota rostlin - 4 000 vinic / ha

Výcvikový systém - otevřená pergola Vicenza

Zatížení pupenů - 18 na rostlinu

Výnos na hektar - 100 metrických centů

Pěstování - omezené hnojení a ředění přebytečných trsů

Doba a způsob sklizně

říjen

Vinifikace

Stručný popis: jemné lisování hroznů, následná statická sedimentace při nízké teplotě a naočkování na čiré víno vybranými kvasinkami; druhá fermentace klasickou metodou se stárnutím na kalech po dobu 40 měsíců v lahvi. Fermentační nádrže - ocel

Teplota kvašení - 10 ° - 12 ° C

Doba macerace -

Doba kvašení - 30 dní

Doba zrání - 40 měsíců ve láhvi

Stáčení - jaro roku následujícího po sklizni vyvržení - po 40 měsících - pas dosé přírody

Analytické údaje o produktu

Celková kyselost - 7,7 g / l

Ph - 2,96

Celkový suchý extrakt g / l 28 Obsah alkoholu,% - 12,60 Redukující cukry, g / l - 0,17 Celkový obsah SO2, mg / l - 60

Volný SO2, mg / l - 18

Organoleptické vlastnosti

Slámově žlutá barva, s jemným a vytrvalým ostřím

Tipy: vistárie, koště, droždí, bílá broskev

Plná, harmonická a vytrvalá chuť s dobrou chutí

Potenciál stárnutí

10-12 let

Gastronomie

Vynikající šumivé víno jako aperitiv, také vynikající po celou dobu jídla a spárované s měkkýši a mořskými plody.

Servis

Teplota - 8 ° - 10 ° C; při podávání odšroubujte

77,00 zł