Jméno
Klasifikace vína Odrůda / Hrozny Produkční oblast Vyrobené lahve
Vinice
Klasická metoda Durello Lessini DOC Lessini Durello
Durella 100%
Santa Margherita di Roncà
7 000 0,750 l - 100 Magnum - 20 Jéroboam (3 l)
Název - The Bustiera
Stáří vinic - 40 let
Půda - jílovitý čedič vulkanického původu
Expozice - jih
Nadmořská výška - vrch 380 metrů nad mořem
Hustota rostlin - 4 000 vinic / ha
Výcvikový systém - otevřená pergola Vicenza
Zatížení pupenů - 18 na rostlinu
Výnos na hektar - 100 metrických centů
Pěstování - omezené hnojení a ředění přebytečných trsů
Doba a způsob sklizně
říjen
Vinifikace
Stručný popis: jemné lisování hroznů, následná statická sedimentace při nízké teplotě a naočkování na čiré víno vybranými kvasinkami; druhá fermentace klasickou metodou se stárnutím na kalech po dobu 40 měsíců v lahvi. Fermentační nádrže - ocel
Teplota kvašení - 10 ° - 12 ° C
Doba macerace -
Doba kvašení - 30 dní
Doba zrání - 40 měsíců ve láhvi
Stáčení - jaro roku následujícího po sklizni vyvržení - po 40 měsících - pas dosé přírody
Analytické údaje o produktu
Celková kyselost - 7,7 g / l
Ph - 2,96
Celkový suchý extrakt g / l 28 Obsah alkoholu,% - 12,60 Redukující cukry, g / l - 0,17 Celkový obsah SO2, mg / l - 60
Volný SO2, mg / l - 18
Organoleptické vlastnosti
Slámově žlutá barva, s jemným a vytrvalým ostřím
Tipy: vistárie, koště, droždí, bílá broskev
Plná, harmonická a vytrvalá chuť s dobrou chutí
Potenciál stárnutí
10-12 let
Gastronomie
Vynikající šumivé víno jako aperitiv, také vynikající po celou dobu jídla a spárované s měkkýši a mořskými plody.
Servis
Teplota - 8 ° - 10 ° C; při podávání odšroubujte