Jméno
Klasifikace vína Odrůda / Hrozny Obec produkce
Bottoglie vyrobeno
Vinice
Svaté víno
Gambellara Classico Doc
Garganega 100%
Montebello loc. Selva, v srdci oblasti Classic Doc Gambellara
200 (0,375 lt)
Popis
Název - vinice Ca 'Fischele a Riva del Molino
Stáří vinic - 40 let
Půda - čedičový jíl vulkanického původu, střední plodnosti, expozice - jih / východ
Nadmořská výška - vrch, 100 metrů nad mořem
Hustota výsadby - 5 000 vinic / hektar
Školicí systém - Vicentine pergola a Guyot
Zatížení pupenů - 8 na rostlinu
Výnos na hektar - 80/100 metrických centů
Pěstování - omezené hnojení a ztenčování přebytečných trsů, doba a způsob sklizně
Na konci září, ručně v bednách, aranžování hroznů na jednu vrstvu
Vinifikace
Stručný popis: sušení hroznů po dobu asi 6 měsíců v půdě, následné lisování hroznů a dekantování moštu do 100litrových sudů s inokulací matečných kvasnic. Pomalé kvašení a odpočinek ve Vinsantaii po dobu nejméně 10 let. Fermentační nádrže - dubové sudy
Teplota kvašení - přirozená podle ročních období
Doba kvašení - 2/3 roky (velmi pomalé)
Doba zrání - 10/13 let v uzavřených a neplněných sudech Doba plnění - liší se podle různých ročníků
Analytické údaje o produktu
Celková kyselost - 12,12 g / l
Ph - 3,67
Celkový suchý extrakt. G / l 493% alkoholu - 12,45
Cukr g / l - 415
Tmavě jantarová barva. Vůně tmavé čokolády, fíků a sušených švestek, malé kandované černé ovoce s balzamikovým a mírně kouřovým pozadím. Hustá a bohatá chuť, velmi sladká a sametová, s výraznými náznaky středomořského křoviny. Potenciál stárnutí
Gambellara Classico Doc
40-50 let
Gastronomie
Typické meditační víno s dobrou čokoládou.
Vyzkoušejte to také se suchými sušenkami a vyzrálými sýry.
Provozní teplota
Teplota -10 ° -12 ° C