ODRŮDA:
90% Negroamaro, 10% černá Malvasia
OBLAST PŮVODU:
Hrozny Negroamaro a Malvasia Nera jsou pečlivě vybírány z málo výnosných vinic v provincii Brindisi.
HUSTOTA ROSTLIN A VĚK:
Vinice jsou trénovány jak s Guyotem, tak s "Alberello Pugliese". Hustota výsadby je asi 5 500 rostlin na hektar, s průměrným výnosem 1,5 kg na rostlinu.
Rostliny jsou v průměru 20-35 let staré
SBÍRKA:
Koncem září se obě odrůdy sklízejí ručně.
VINIFIKACE:
Po odlistění nejsou hrozny lisovány. To umožňuje, aby hrozny zůstaly neporušené, a optimalizuje se extrakce barvy. Fermentace probíhá v ocelových nádržích při kontrolované teplotě 23-25 ° C po dobu 8-10 dnů.
Během fermentace se provádí časté přečerpávání a vyluhování, aby se dosáhlo jemné extrakce vůní a měkkých tříslovin. Po stočení je indukována jablečno-mléčná fermentace.
STÁRNUTÍ:
Po jablečno-mléčné fermentaci se víno dekantuje, umístí do druhého a třetího průchodu a nechá se 12 měsíců rafinovat.
OBSAH ALKOHOLU:
14,5%
DOPLŇKOVÉ POZNÁMKY:
Tmavě červená, fialová barva; intenzivní a elegantní vůně černého rybízu, kandovaného ovoce, bílého pepře a koření. Na patře je plné, sametové a plné, s měkkými, ale komplexními taniny a s dlouhým a vytrvalým závěrem.
Vhodné k doprovázení různých potravin, od prvních chodů na bázi masa po tvrdé sýry.