ODRŮDA:
90% Negroamaro, 10% černá Malvasia
OBLAST PŮVODU:
Hrozny Negroamaro a Malvasia Nera jsou pečlivě vybírány z málo výnosných vinic v provincii Brindisi.
HUSTOTA ROSTLIN A VĚK:
Vinice jsou trénovány Guyotem. Hustota výsadby je asi 5 500 rostlin na hektar, s průměrným výnosem 2,3 kg na rostlinu. Průměrný věk révy je 15-25 let.
SBÍRKA:
Obě odrůdy jsou ručně sbírány koncem září.
VINIFIKACE:
Po odlistění nejsou hrozny lisovány. To umožňuje, aby hrozny zůstaly neporušené, a optimalizuje se extrakce barvy. Fermentace probíhá v ocelových nádržích při kontrolované teplotě 23-25 ° C po dobu 8-10 dnů.
Během fermentace se provádí časté přečerpávání a vyluhování, aby se dosáhlo jemné extrakce vůní a měkkých tříslovin. Po stočení je indukována jablečno-mléčná fermentace.
STÁRNUTÍ:
Po jablečno-mléčné fermentaci je víno dekantováno. 80% vína je umístěno do ocelových nádrží při kontrolované teplotě 18 ° C. Zbývajících 20% se umístí do druhé a třetí pasáže 500 litrů tonneaux a nechá se rafinovat po dobu 8 měsíců.
OBSAH ALKOHOLU:
13%