ROSSO DI MONTALCINO DOC ML.750 TOMMASI

Pochází z vysokých vinic Podere Casisano na kopcích jihovýchodně od Montalcina a nabízí kouzlo bezprostřednosti doprovázené dobrou strukturou a vůní ovoce, typického pro Sangiovese.

Rosso di Montalcino, živé, čerstvé a snadno se pije, je často interpretováno jako horší než jeho starší bratr Brunello, v kontextu každodenního vína ho vidíme jako příjemné a chutné.

Přečtěte si více

Ocenění

2016 Wine Enthusiast 90 bodů

2015 Gambero Rosso Dvě červené brýle

2015 James Suckling 91 bodů

2014 James Suckling 90 bodů

Popis

Rosso di Montalcino, živé, čerstvé a snadno se pije, je často interpretováno jako horší než jeho starší bratr Brunello, v kontextu každodenního vína ho vidíme jako příjemné a chutné. Casisano Rosso di Montalcino pochází z mladších vinic vysázených během obnovy a úpravy opuštěných vinic v roce 2015. Kratší stárnutí omezuje vývoj, ale umožňuje nám užít si kvality ročníku bez čekání a bez svíravých taninů mladého Brunella.

Informace

Senzorický popis

Intenzivní rubínově červená a krásná průhlednost. Komplexní kytice připomínající fialové, švestkové a drobné červené plody v kombinaci s jemnými náznaky koření. Chuť je suchá, s příjemnou rovnováhou mezi tříslovinami a kyselostí. Svěží a vytrvalý závěr.

Spárování

Díky svěžesti a dobré struktuře je stůl všestranný. Vynikající pro doplnění prvních chodů s masovými omáčkami, grilovaným červeným masem, uzeninami a sýry.

Původ

Podere Casisano, ve výšce 480 m n.m. z podněcených kordonových vinic s velmi větrnou jihovýchodní expozicí, na půdě různého původu, bohaté na kostru a slín.

Hrozny

Sangiovese Grosso 100%

Vinifikace a stárnutí

Macerace: tradiční na kůži po dobu 12 dnů. Zrání po dobu 8 měsíců ve sudech ze slavonského dubu a po 6 měsících zrání v lahvi.

Alkohol

13% objemových

Servisní teplota

18 ° C

Formát

0,75 l

Upřesnění

Vinifikace probíhá v nerezových tancích, zatímco v sudech

dřevo je vinifikováno brunello pro rezervu. Různé typy nádob umožňují udržovat stylistické rozdíly, které již ve vinici sledují, a dodávat každému vínu jeho vlastní identitu a charakter. K respektování silné identity terroiru se používají pouze autochtonní kvasinky. Vína od Brunella po Rosso di Montalcino odpočívají a zušlechťují se v tichu sklepa ve velkých sudech ze slavonského dubu, což je zárukou tradice a klasického stylu tohoto nádherného území. K dispozici je celkem 33 sudů, z toho 18 73 hl a zbytek se liší velikostí různých kapacit od 16, 50 hl do 25, 30 a 32 hl.

Vinice

Vinice Casisano

Mikroklima je větrané a suché s vynikajícími tepelnými výkyvy; to pomáhá vytvořit ideální podmínky pro zachování zdraví hroznů. Výsledná vína jsou elegantní a optimálně kombinují strukturu a kyselost. Péče o vinice a hledání dokonalosti suroviny je posedlá. Vinice je centrem řízení prací a zásahů do krajiny; záleží ti na tom všem

kmen je ve výborném zdravotním stavu, využíváním sebeobranných mechanismů rostlin je podporován růst přírodních esencí podél řádků a není prováděn žádný invazivní zásah. Půda se pravidelně pohybuje, aby se ventilovalo a okysličovalo podloží.

Tommasi Naturae

Udržitelné vlastnosti tohoto vína jsou:

Vinice

Společnost Tommasi přijala integrovaný výrobní systém, který zaručuje ekologicky udržitelné řízení zemědělských činností.

Výroba

- V procesu výroby vína nepoužíváme produkty živočišného původu nebo obsahující alergeny.

- Optimalizace využití zdrojů a řízení sklepa.

- Používáme postupy, které nám umožňují pracovat s plným ohledem na životní prostředí, vyhýbat se plýtvání a vždy, když je to možné, vždy recyklovat.

Obal

- organické čepice s certifikací FSC

- štítek: papír certifikovaný FSC

- lepenka: recyklovaný papír


590,00 Kč