Ronchedone červené víno
V oblasti, kde vznikají první morénské kopce, se získávají také červená vína značné hloubky a síly a Ronchedone je toho absolutním důkazem. Silně žádoucí od okamžiku, kdy bylo pociťováno, že některé oblasti a některé mikroklima jsou vhodné pro získání takového vína. Marzemino, Sangiovese a 10% Cabernet z něj dělají víno, které nemůže zůstat bez povšimnutí. Nos je velmi bohatý s tóny červeného ovoce, macerovaných borůvek, třešní v alkoholu, balsamico a náznaky džemu. Na patře je silný a pronikavý, čistý, slaný, s příjemnou kyselostí, známkou půdy Benacense. Ideální ve spojení s červeným masem se středními a dlouhými přípravami vaření, pernatou a chlupatou zvěřinou, stárnoucími sýry, bohatými těstovinami a polévkami s masem.
Technická data
Použité vinné révy: Marzemino, Sangiovese a Cabernet 10%
Složení půdy: vápenitá - jílovitá, bahnitá a písčitá
Výcvikový systém: jednoduchý Guyot a pobídnutý kordon
Šestá implantace: 2,30 x 0,70
Výnos na hektar: 80 metrických centů
Typ vinifikace: macerace v oceli s prodlouženým kontaktem
Malolactic: provedeno
Stárnutí a vývoj: v barrique po dobu 14 měsíců, poté následuje 10 měsíců v lahvičce
Alkoholický stupeň: 14,5%
Celková kyselost: 6,0 g / l
Těkavá kyselost: 0,42 g / l
pH: 3,60
Suchý extrakt: 36 g / l