Tato vína, vybraná a omezená ve výrobě, jsou výrazem vinařské historie regionu Friuli Venezia Giulia.
Bohatství rozmanitosti.
Autentické révy friulské tradice, jako je Schioppettino dei Colli Orientali,
Refosco dal Peduncolo Rosso z D.O.C. Aquileia a Pignolo.
FRIULI AQUILEIA
Refosco
z Peduncolo Rosso
D.O.C.
Nativní odrůda
Refosco dal Peduncolo Rosso
Intenzivní červená, téměř černá fialová.
Vůně černého rybízu, ostružin, lehce kořeněná.
Tříslovina, příjemně kořeněná, plná, robustní, plného těla, slaná a slaná, komplexní, s dobrou strukturou.
Popis: velký klastr 20 cm pyramidový, středně kulaté bobule, tmavě modrá barva, jednoduchá příchuť. Půda: silná jílovitá, pískovité naplaveniny - čerstvé. Zemědělský systém: Silvoz a Cappuccina. Období sklizně: čtvrté období zrání, první a druhé deset října. Vinifikace: odloupané hrozny zůstávají v maceraci po dobu 20 dnů, poté jsou odtaženy ve velkých dubových sudech. Stárnutí: ve velkých dubových sudech více než rok. Barva: intenzivní červená, téměř černá fialová. Kytice: černý rybíz, ostružina, mírně kořeněná. Chuť: tříslovinová, příjemně kořeněná, plná, robustní, plná charakteru, slaná a slaná, komplexní, s dobrou strukturou. Párování: Friuliánská kuchyně, holeně, pižmo a brovada, Terstská jota, polévky z kysaného zelí a fazolí, zvěřina a grilovaná masa. Teplota podávání: 15-16 ° v létě, 17-18 ° v zimě. Velké, velké stopkové sklo ve tvaru poloviny oranžové. Uchovávejte lahvičku na chladném a tmavém místě.