Původ: z hroznů Glera a Pinot Nero z našich vinic
Zrání: polovina září
Tréninkový systém: Guyot, Free Cordon
Hustota vinic: 4500 rostlin / hektar
Půda: bohatá na kostru, volná a vápenatá.
Vinifikace: probíhá v bílé barvě s jemným lisováním bobulí. Po vyčištění moštů fermentace pokračuje při kontrolované teplotě 18-20 ° C. Druhá fermentace nebo druhá fermentace probíhá v autoklávu při teplotě 15-16 ° C.
Hodnocení: 11% obj.
Cukr: 11 g. lt.
Kyselost: 6 gr. lt.
Popis: světle růžové víno s jemným a vytrvalým kořením. Na nose je intenzivní vůně broskví, lesních jahod a zeleného jablka, charakteristická pro révu původu. Na patře je svěží, proto s dobrou chutí a příjemně měkké.
sklenka sektu vhodná k předkrmům nebo prvním chodům na bázi lanýžů, zeleniny, ryb nebo bílého masa. Hodí se k mořským crudités. Vynikající se sushi a smaženými rybami. Vyzkoušejte to se šunkou Parma a San Daniele, nakrájenou Mortadellou a parmazánem. Podávejte při teplotě 8-10 ° C