Emma se narodila na slunných svazích uzavřených mezi benátskou plání a zelenými lesy Prealps.
Víme, že nezaměnitelná vůně a zdokonalení její vůně jsou darem od slunce, větru, vzduchu a země - ale také jsme si jisti, ze veškeré krásy, kterou lze vidět odtud.
V každé sklenici Emma Extra Dry je snímek: jemná a jemně vonící, připomíná křivky vinic, teplé tóny světla, pohledy, které nelze zapomenout.
Klasifikace: Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. Extra suché
Barva: slámově žlutá s jasně zelenými odlesky Kytice: typická pro tuto oblast s tóny jablek a hrušek, doprovázené lehkými květinovými tóny bílých květů
Chuť: čerstvá, správně sladká a doprovázená výraznou kyselostí
Pozemky a vinice
Odrůda hroznů: Glera (100%)
Oblast původu: Conegliano-Valdobbiadene (TV)
Nadmořská výška: 150/180 metrů nad mořem
Typ půdy: kamenitá, kamenitá a jílovitá povrchová vrstva
Expozice: jih
Výcvikový systém: dvojnásobné převrácení Hustota rostlin: 3000 rostlin na hektar Výnos: 135 kvintálů hroznů na hektar
Období sklizně: září
Vinifikace a stárnutí
Bílé vinifikace
Statické usazování chladu
Fermentace s vybranými kvasinkami při kontrolované teplotě 16 ° C
Jiskření metodou Martinotti-Charmat v ocelových autoklávech po dobu 50 dnů
Fyzikálně-chemické vlastnosti
Výtěžek z hroznů do vína: 70% Celková kyselost: 5,8 g / l
pH: 3,20
Zbytkový cukr: 14 g / l Obsah alkoholu: 11% obj.
Provozní teplota
6-8 ° C
úložný prostor
Na chladném místě mimo dosah světla