Prosecco D.O.C. Treviso Setteanime se vinifikuje tradiční bílou metodou a podrobuje se perlivému procesu metodou Martinotti-Charmat v ocelových autoklávech za přísné kontroly teploty a doby trvání reference.
Verze Extra Dry vyniká dokonalým obsahem cukru, rafinovanou perla a charakteristickou ovocnou vůní.
Klasifikace: Prosecco D.O.C. Treviso Extra Dry Color: jasně slámově žlutá
Kytice: intenzivní ovocná, zlaté jablko s tóny banánů a citrusů
Chuť: svěží, jemná, jemná a vytrvalá
Pozemky a vinice
Odrůda hroznů: Glera (100%)
Oblast původu: Negrisia di Ponte di Piave (TV)
Nadmořská výška: 20 metrů nad mořem
Typ půdy: středně strukturovaná půda s jílovitými žilkami
Expozice: sever-jih
Systém školení: Sylvoz
Hustota rostlin: 2900 rostlin na hektar
Výnos: 180 kvintálů hroznů na hektar
Období sklizně: polovina září
Vinifikace a stárnutí
Bílé vinifikace
Čištění moštů flotací
Fermentace s vybranými kvasinkami při kontrolované teplotě 16 ° C
Jiskření metodou Martinotti-Charmat v ocelových autoklávech po dobu 45 dnů
Fyzikálně-chemické vlastnosti
Výtěžek z hroznů do vína: 70% Celková kyselost: 5,8 g / l
pH: 3,20
Zbytkový cukr: 14 g / l Obsah alkoholu: 11% obj.
Provozní teplota
6-8 ° C
úložný prostor
Na chladném místě mimo dosah světla