PROSECCO D.O.C. ŠUMIVÉ VÍNO
Toto víno se získává z čistoty vinných hroznů Prosecco
,
vybráno a sklizeno na našich vinicích v Buttriu, zemi vhodné pro výrobu kvalitního vína.
Složení půdy: půda eocénního původu je štěrkovitá, což dává typické vlastnosti vůní a vůní přítomných v tomto víně. Přítomnost mikroelementů, jako je bór, hořčík atd., V půdě, spolu s typickým mikroklimatem této oblasti, podporuje získání čerstvého a odrůdového hroznu.
Výroba 2013: 50hl, 6660 lahví. Nadmořská výška vinic: 100 metrů nad mořem Hustota na hektar: 35 00 rostlin na hektar. Systém školení: guyot.
Procento hroznů: 100% Glera
Vinifikace: předčasná sklizeň pro získání šumivého základu s dobrou kyselostí a ne příliš vysokým obsahem alkoholu (asi 10,5% objemových), měkké lisování, chlazení a statické dekantování suspendovaných částí, dekantování čistého moštu, fermentace při kontrolované teplotě (asi 17 ° C) s přídavkem vybraných kvasinek, které podporují vývoj charakteristických vůní a vůní. Doporučení v autoklávu o objemu 25 hl po dobu 60 dnů s pobytem na kvasnicích, okamžitým plněním do lahví a marketingem, aby se zvýšila čerstvost produktu a vlastnosti připravené k pití.
Alkoholický stupeň: 11% obj.
Celková kyselost: 5,3 g / l Zbytkový cukr kyseliny vinné: 11,7 g / 1
Oxid siřičitý: 126 mg / 1
Organoleptický popis vína: Barva: slámově žlutá. Perlage: jemný a vytrvalý. Kytice: elegantní, květinová, kvasnicová a chlebová. Chuť: jemná, aromatická, kulatá.
Gastronomické kombinace: aperitiv a celé jídlo, ryby, polévky, zelenina. Podává se při 6-8 ° C.