Pouhých 50 kilometrů od benátské laguny se klidně táhnou kopce Conegliano, kde ruka člověka a ruka přírody harmonicky spolupracovaly na vytvoření magického místa. Díky bezkonkurenčním vlastnostem půdy a jedinečnému mikroklimatu je tato oblast ideálním domovem pro hrozny Glera, které se zde vyjadřují v celé své kráse.
Brutální verze našeho Prosecco Superiore D.O.C.G. je tak jasný jako ta obloha, svěží, suchá, lehce parfémovaná. Pár slov a skvělých pocitů.
Klasifikace: Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. Brut
Barva: slámově žlutá se zelenými odlesky Kytice: typická pro danou oblast s tóny jablek a hrušek, doplněná lehkými květinovými tóny Chuť: svěží, suchá, s výraznou kyselostí
Pozemky a vinice
Odrůda hroznů: Glera (100%)
Oblast původu: Conegliano-Valdobbiadene (TV)
Nadmořská výška: 150/180 metrů nad mořem
Typ půdy: kamenitá, kamenitá a jílovitá povrchová vrstva
Expozice: jih
Výcvikový systém: dvojnásobné převrácení Hustota rostlin: 3000 rostlin na hektar Výnos: 135 kvintálů hroznů na hektar
Období sklizně: září
Vinifikace a stárnutí
Bílé vinifikace
Statické usazování chladu
Fermentace s vybranými kvasinkami při kontrolované teplotě 16 ° C
Jiskření metodou Martinotti-Charmat v ocelových autoklávech po dobu 50 dnů
Fyzikálně-chemické vlastnosti
Výtěžek z hroznů do vína: 70% Celková kyselost: 5,8 g / l
pH: 3,20
Zbytkový cukr: 9 g / l Obsah alkoholu: 11% obj.
Provozní teplota
6-8 ° C
úložný prostor
Na chladném místě mimo dosah světla