ODRŮDA:
100% primitivní
OBLAST PŮVODU:
Hrozny Primitivo jsou pečlivě vybírány z vinic s nízkým výnosem v obcích Avetrana a Manduria v provincii Taranto.
HUSTOTA ROSTLIN A VĚK:
Vinice jsou trénovány na "apulianský stromek". Hustota výsadby je asi 5 500 rostlin na hektar, s průměrným výnosem 1,8 kg na rostlinu. Rostliny mají průměrný věk 25 - 35 let.
SBÍRKA:
Pečlivý ruční sběr na konci srpna.
VINIFIKACE:
Po odlistění nejsou hrozny lisovány. To umožňuje, aby hrozny zůstaly neporušené, a optimalizuje se extrakce barvy. Fermentace probíhá v ocelových nádržích při kontrolované teplotě 23-25 ° C po dobu 8-10 dnů.
Během fermentace se provádí časté přečerpávání a vyluhování, aby se dosáhlo jemné extrakce vůní a měkkých tříslovin. Po stočení je indukována jablečno-mléčná fermentace.
STÁRNUTÍ:
Po jablečno-mléčné fermentaci se víno dekantuje a 40% se na 8 měsíců umístí do nových francouzských a amerických dubových barikových sudů. Zbývajících 60% se vloží do nádrží z nerezové oceli při kontrolované teplotě 18 ° C
OBSAH ALKOHOLU:
14,5%
DOPLŇKOVÉ POZNÁMKY:
Toto tmavě fialové víno má trvalou vůni zralého rybízu a ostružin. V ústech jsou to výbušné - zralé ovocné vůně, které se mísí s mírným bylinným nádechem pro silný výbuch chuti, který vydrží po dlouhou dobu. Závěr tohoto vína je překvapivě dlouhý, s tóny švestky a koření.
Perfektní k grilovaným červeným masům a pikantním prvním chodům.