KLASIFIKACE
Sardinské červené víno Isola dei Nuraghi - IGT.
HROZNY
Nativní hrozny.
V DEGUSTACI
Jasně červená s fialovými odstíny.
Snadno se pije, má jemné aroma červených plodů a lehkou kořenitost.
Alkoholický stupeň: 12,5% obj.
Teplota podávání: 14-16 ° C.
Pijte dobře s ..
Příjemný doprovod k aperitivům, lehce kořeněné šunky a klobásy, pizza a rybí pokrmy vařené s rajčatovou omáčkou.
VINAŘSTVÍ NIO
Vinice uprostřed kopce v okolí Mogoro. Půda je jílovitý vápenec, s dobrou strukturou a hloubkou. Podnebí je středomořské s mírnými zimami a horkými léty, zmírňovanými slaným mistrálním větrem. Průměrné roční srážky 500 mm. Sklizeň probíhá v posledních deseti září. Hektarový výnos je 80 q.
VINIFIKACE A STÁRNUTÍ
Vinifikace probíhá fermentací macerací asi 8-10 dní při teplotě 24 ° C. To umožňuje vyjádření ovocných vůní. Použití vybraných kvasinek.
BOTTLING A VÝVOJ
Sterilní pod tlakem dusíku. Jedná se o lehce strukturované víno, které se pije nejlépe do jednoho roku od uvedení na trh.