NERO SARDO DOC ML.750 CANNONAU DI SARDEGNA

KLASIFIKACE

Cannonau di Sardegna DOC.

HROZNY

Cannonau 100%.

CANNONAU

Nejznámější sardinská červená réva existuje na ostrově od 14. století před naším letopočtem. Vybaven velkou schopností přizpůsobit se různým půdním a klimatickým podmínkám, dává vínům různé vlastnosti, hlavně spojené s půdou. Ze středně vysoké vitality a středně velkých shluků podléhá kapání květin a bobulí. Hroznový má tenkou černě purpurovou slupku. Díky nízké odolnosti vůči kryptogamům je velmi citlivý na padlí a padlí. K dozrávání plodů dochází ve třetí až čtvrté dekádě září.

V DEGUSTACI

Je jasná a intenzivní rubínově červená s granátovými odlesky, s jemnými vůněmi od fialové, růžové, po červené plody, po tóny aromatických bylin. V ústech je měkký v útoku, slaný a kulatý, chamtivý s vůní čerstvých bobulí a podporovaný dobrým kyselým trnem, který dodává svěžest a snadné pití.

Alkoholický stupeň: 13% obj.

Teplota podávání: 16-18 ° C.

PIT DOBŘE S ...

Je to dělo oceněné pro svou příjemnou pitelnost a měkkost. Dobrý společník uzenin v aperitivu, první jídla a pizzy s rajčatovou omáčkou a masovými dresinkami, quiche se sýry a zeleninou, grilovaná červená masa, ovčí a pololeté kravské a ovčí sýry.

VINAŘSTVÍ NERO SARDO

Vinice uprostřed kopce v okolí Mogoro. Půda je jílovitý vápenec, s dobrou strukturou a hloubkou. Podnebí je středomořské s mírnými zimami a horkými léty. Průměrné roční srážky 500 mm. Sklizeň probíhá v posledních deseti září. Hektarový výnos je 60 / 70q.

VINIFIKACE A STÁRNUTÍ

Vinifikace probíhá fermentací macerací asi 10 dní při teplotě 24 ° C. To umožňuje vyjádřit velké množství fermentačních vůní, které zvyšují typický ovocný charakter. Stárnutí na jemných kalech po dobu přibližně 2 měsíců a 3 následujících měsíců stárnutí v oceli.

BOTTLING A VÝVOJ

Sterilní pod tlakem dusíku. Je to víno s dobrou strukturou a tělem a jeho ovocný charakter je nejlépe oceněn do 3 let od uvedení na trh.

3 810,00 Ft