Negroamaro Salento CHRÁNILO ZEMĚPISNÁ OZNAČENÍ
ODRŮDA:
100% Negroamaro
OBLAST PŮVODU:
Hrozny Negroamaro jsou pečlivě vybírány z málo výnosných vinic v provincii Taranto.
HUSTOTA ROSTLIN A VĚK:
Vinice jsou trénovány Guyotem. Hustota výsadby je asi 5 000 rostlin na hektar, s průměrným výnosem 2,3 kg na rostlinu. Průměrný věk révy je 15-25 let
SBÍRKA:
Ruční sklizeň na konci září.
VINIFIKACE:
Po odlistění nejsou hrozny lisovány. To umožňuje, aby hrozny zůstaly nedotčené optimalizací extrakce barvy. Fermentace probíhá v ocelových nádržích při kontrolované teplotě 23-25 ° C po dobu 8-10 dnů.
Během fermentace se provádí časté přečerpávání a vyluhování, aby se dosáhlo jemné extrakce vůní a měkkých tříslovin. Po stočení je indukována jablečno-mléčná fermentace.
STÁRNUTÍ:
Po jablečno-mléčné fermentaci se víno dekantuje a umístí do ocelových nádrží při kontrolované teplotě 18 ° C.
OBSAH ALKOHOLU:
13%
DOPLŇKOVÉ POZNÁMKY:
Intenzivní červená s fialovými odlesky, víno má vůni švestky, lesních jahod a černého pepře. Na patře je plné, s nádechem lékořice a muškátového oříšku, vyváženými taniny a dlouhým a vytrvalým závěrem.
Perfektní ke kuřecím pokrmům, grilované zelenině, jehněčímu masu a polévkám se zeleninou.