MONTEMITORO TAI ROSSO DOC ML.750 DAL MASO

Montemitorio jméno

Klasifikace vína DOC Colli Berici

Odrůda / Hrozny Tai Rosso 100%

Produkční magistrát Lonigo a Alonte, v srdci oblasti Colli Berici Doc Lahve vyrobily 15 000 0,750 litrů

Vinice

Název - různé vinice na pozemku, v obci Alonte a Lonigo

Věk révy vinné - 15 let

Půda - jílovitá struktura se středně vysokým obsahem vápence. Expozice - jih

Nadmořská výška - vrch 150 metrů nad mořem

Hustota rostlin - 5 000 vinic / ha

Výcvikový systém - nízko podněcovaný kordon a guyot

Zatížení pupenů - 8 na pařezu

Výnos na hektar - 95 metrických centů

Pěstování - omezené hnojení, doplňování výhonků a ředění nadbytečných trsů

Doba a způsob sklizně

Konec září, ručně v krabicích

Vinifikace

Stručný popis: Destemming následovaný 7denní trvanlivostí na kůži v otevřených kádích s 50 hl se 6 denními údery.

Fermentační nádrže - ocel

Teplota kvašení - 24 ° - 32 ° C

Doba macerace - 7 dní

Doba kvašení - 15 dní

Doba zrání - 12 měsíců v ocelových a cementových nádržích, stárnutí lahví asi 3 měsíce

Plnění do lahví - září roku následujícího po sklizni

Analytické údaje o produktu

Celková kyselost - 5,7 g / l

Ph - 3,38

Celkový suchý extrakt g / l 29 Obsah alkoholu,% - 13,1 Redukující cukry, g / l - 5,8 Celkový SO2, mg / l - 70 Volný SO2, mg / l - 22

Organoleptické vlastnosti

Rubínově červená barva.

Intenzivní, ovocná vůně s nádechem lesních plodů a příjemnou kořenitostí. Plná, harmonická, vytrvalá a plná chuť.

Potenciál stárnutí

4-5 let

Gastronomie

Hodí se k propracovaným prvním chodům, červeným masům, hře a hře obecně.

Některé pokrmy Vicentiny:

grilovaný salám, lanýžový tagliatelle, fazolová polévka, dušené maso

Servis

Teplota -12 ° -14 ° C; 15 minut před podáváním odmotejte

55,00 zł