Montemitorio jméno
Klasifikace vína DOC Colli Berici
Odrůda / Hrozny Tai Rosso 100%
Produkční magistrát Lonigo a Alonte, v srdci oblasti Colli Berici Doc Lahve vyrobily 15 000 0,750 litrů
Vinice
Název - různé vinice na pozemku, v obci Alonte a Lonigo
Věk révy vinné - 15 let
Půda - jílovitá struktura se středně vysokým obsahem vápence. Expozice - jih
Nadmořská výška - vrch 150 metrů nad mořem
Hustota rostlin - 5 000 vinic / ha
Výcvikový systém - nízko podněcovaný kordon a guyot
Zatížení pupenů - 8 na pařezu
Výnos na hektar - 95 metrických centů
Pěstování - omezené hnojení, doplňování výhonků a ředění nadbytečných trsů
Doba a způsob sklizně
Konec září, ručně v krabicích
Vinifikace
Stručný popis: Destemming následovaný 7denní trvanlivostí na kůži v otevřených kádích s 50 hl se 6 denními údery.
Fermentační nádrže - ocel
Teplota kvašení - 24 ° - 32 ° C
Doba macerace - 7 dní
Doba kvašení - 15 dní
Doba zrání - 12 měsíců v ocelových a cementových nádržích, stárnutí lahví asi 3 měsíce
Plnění do lahví - září roku následujícího po sklizni
Analytické údaje o produktu
Celková kyselost - 5,7 g / l
Ph - 3,38
Celkový suchý extrakt g / l 29 Obsah alkoholu,% - 13,1 Redukující cukry, g / l - 5,8 Celkový SO2, mg / l - 70 Volný SO2, mg / l - 22
Organoleptické vlastnosti
Rubínově červená barva.
Intenzivní, ovocná vůně s nádechem lesních plodů a příjemnou kořenitostí. Plná, harmonická, vytrvalá a plná chuť.
Potenciál stárnutí
4-5 let
Gastronomie
Hodí se k propracovaným prvním chodům, červeným masům, hře a hře obecně.
Některé pokrmy Vicentiny:
grilovaný salám, lanýžový tagliatelle, fazolová polévka, dušené maso
Servis
Teplota -12 ° -14 ° C; 15 minut před podáváním odmotejte