MERLOT
D.O.C. FRIULI COLLI ORIENTALI ŽATY 2016
TRADIČNÍ LINKA
Produkce v hl: 57 hl, 7600 lahví Hustota na hektar: 5 000 rostlin na hektar. Systém školení: Guyot a Cappuccina Procento hroznů: 100% Merlot.
Vinifikace: ručně sbírané a vybrané hrozny se zbaví stopek, lisují se a nechají se fermentovat při kontrolované teplotě (asi 28 ° C) s přidáním vybraných kvasinek. Pro extrakci barvy se používá technika "delestage", která vám umožní efektivně extrahovat polyfenoly, taniny a antokyany z kůže; tato technika v průběhu času zlepšuje stálost barvy a struktury vína. Asi po 10-15 dnech, v závislosti na stupni extrakce, přejdeme do lisovací fáze. Část získaného vína se následně nechá vyzrát ve dřevě (sudy a barikové sudy), aby se zvýšila jeho kulatost, zbývající část se nechá vyzrát v ocelových nádobách.
Alkoholický stupeň: 13,80% obj.
Celková kyselost: 4,7 g / l kyselina vinná. Zbytek cukru: 0,2 g / l Oxid siřičitý: 90 mg / l Čistý suchý extrakt: 28,7 g / l
Organoleptický popis vína:
Barva: ve věku intenzivně rubínově červená se sklonem ke granátu.
Kytice: malina, ostružina, borůvka.
Chuť: bylinná, vínová, suchá.
Gastronomické kombinace: červené maso, pečeně, drůbež, králík, polozralé sýry. Podává se při 18 ° C