oblast Lugano
DOC
V historické oblasti Lugana, na jižním břehu Gardského jezera, se rodí toto intenzivní a harmonické víno kombinující strukturu a eleganci.
Lugana je harmonické bílé víno, které umí konverzovat s náročnými chutěmi, počínaje jemnými a čerstvými vůněmi až po chuť a strukturu, díky nimž je nezapomenutelné.
Přečtěte si více
Ocenění
2019 Falstaff 91 bodů
2018 James Suckling 89 bodů
2018 Gambero Rosso Dvě červené brýle
Stáhněte si technický list
Popis
Stejně jako dobrá hosteska, která ví, jak uklidnit každého hosta, je Lugana harmonickým bílým vínem, které umí konverzovat s náročnými chuťovými tóny, počínaje jemnými a čerstvými vůněmi až po chuť a strukturu, díky nimž je nezapomenutelná. Díky našemu bohatému dědictví červených vín hodných stárnutí vidíme dlouholetou Luganu Le Fornaci jako vůdce našich prémiových bílých vín. Le Fornaci je směs získaná z oddělené vinifikace dvou vinic s velmi odlišným složením půdy. Každý z nich přispívá k dotvoření obrazu vína, které má co říct, nyní a ještě více s několika lety zrání.
Informace
Senzorický popis
Intenzivní a zářivě žlutá na nose, je ovocná a voňavá, s tóny tropického ovoce a grapefruitu. Chuť je suchá a harmonická a má elegantní chuťovou svěžest. Je intenzivní a perzistentní v lahodném minerálním závěru s typickým nádechem mandlí.
Spárování
Ideální jako aperitiv, s předkrmy a finger food, vylepšuje přípravky na bázi jezerních a mořských ryb. Vynikající se slanými prvními chody, rizoty, jemným masem a čerstvými sýry.
Původ
Vlastněné vinice v Desenzano del Garda obdělávané systémem Guyot s vysokou hustotou rostlin.
Hrozny
Turbiana 100%
Vinifikace a stárnutí
Lugana Le Fornaci se získává pečlivou sklizní hroznů. Poté následuje pomalá fermentace při kontrolované teplotě (14 ° / 18 °) a stáčení přírodní sedimentací. Stárnutí po dobu 3 měsíců na kalích a jemných kvasnicích s následným stárnutím v oceli.
Alkohol
12,5% objemových
Servisní teplota
10-12 ° C
Formát
0,75 l
Vinice
Vlastní vinice v Desenzano del Garda obdělávané systémem Guyot s vysokou hustotou výsadby. Jeden pozemek je na vápnité, různě vrstvené a jílovité půdě, další dva mají více písčité složení a jsou bohaté na bahno. Výběr z hroznů s jílovitou půdou dodává tělu a struktuře, zatímco písčitá půda dodává aroma a eleganci.
Tommasi Naturae
Udržitelné vlastnosti tohoto vína jsou:
Vinice
Vendemmia Notturna- Tommasi přijala integrovaný výrobní systém, který zaručuje ekologicky udržitelné řízení zemědělských činností.
Výroba
- V procesu výroby vína nepoužíváme produkty živočišného původu nebo obsahující alergeny.
- Využití zdrojů a správa sklepa jsou optimalizovány.
- Používáme udržitelné postupy, které nám umožňují pracovat s plným respektem k životnímu prostředí a pokud je to možné, vyhnout se plýtvání a recyklaci.
Obal
- organické čepice s certifikací FSC
- štítek: papír certifikovaný FSC
- lepenka: recyklovaný papír