DOC COLLIO RIBOLLA GIALLA ML.750 CORMONS

COLLIO

Ribolla Gialla

D.O.C.

Nativní odrůda

Ribolla Gialla

Krystalická, slunečnicová žlutá se zelenými odlesky.

Ovocný, citronový a banánový, jemný a elegantní, komplexní s kyticí jednoduchých květů.

Velmi příjemná, elegantní, slaně slaná, živá a lahodná citrusová chuť.

Popis: válcovitý hrozen, středně velký hroznový, kulatý, s jednoduchou, lehce tříslovinovou chutí. Pěstovací systém: Guyot a dvojitá nebo jednoduchá Cappuccina, středně krátké prořezávání 8-10 pupenů, dobrá intenzita na hektar. Období sklizně: třetí dekáda září a před říjnem. Vinifikace: odloupané hrozny se po dlouhou dobu macerují při nízkých teplotách v chlazených pneumatických lisech, aby se z pokožky extrahovaly antioxidační látky prospěšné pro lidské tělo. Mošt je fermentován při kontrolované teplotě. Stárnutí: 6-7 měsíců na kalích ve velkých oválných dubových sudech se třemi různými esencemi. Barva: krystalická, slunečnicově žlutá se zelenými odlesky. Parfém: ovocný, citronový a banánový, jemný a elegantní, komplexní s kyticí jednoduchých květů. Chuť: velmi příjemná, elegantní, slaně slaná, živá a lahodná citrusová chuť. Párování: aperitiv, jemné syrové předkrmy z ryb, paštika z foie-gras, filet z lososa, pstruh z lososa, rybí polévka, vařené maso, fermentované sýry, bílé maso, milánské rizoto. Teplota podávání: lahve uchovávejte na chladném místě při konstantní teplotě a ve tmě, podávejte v létě při teplotě 8-10 ° a v zimě 12-14 ° ve sklenicích se střední stopkou ve tvaru nově otevřeného tulipánu.

72,00 zł