Cuvèe dei Frati
Brut Classic metoda
Výsledky získané z tohoto Cuvée jsou opravdu překvapivé. Naše hrozny, tak bohaté na stálou kyselost, nás přiměly přemýšlet o výrobě klasické metody v souladu s těmi z nejlepších italských šumivých vín. Přidali jsme 10% Chardonnay do Turbiany, abychom doplnili mladistvou bujnost původního hroznu. Po odpočinku na kalech v láhvi po dobu nejméně 24 měsíců šumivé víno ožívá ve výrazech jemné jemnosti. Ve skle vypadá jemně a souvisle, zlatavě žlutá barva se zelenými odlesky. Nos je voňavý, s tóny sušenek a lískových ořechů, sena a kořeněného tabáku. Hedvábný a krémový uhličitý vytváří prostor pro kyselost, která stimuluje slinění tím, že vrací tóny sušenky a lískových ořechů.
Ideální pro aperitiv, ale také pro celé jídlo, je schopen ukázat veškerou univerzálnost klasické metody. Vynikající na sladkovodních rybách, po celou dobu libace, na drůbež, studená bílá masa a letní saláty.
Úspěšně se ožení s parmezánem.
Technická data
Užitečné révy: Turbiana a Chardonnay
Složení půdy: vápenaté - jílovité
Výcvikový systém: jednoduchý a dvojitý Guyot
Šestá implantace: 2,30 x 0,70
Výnos na hektar: 90 metrických centů
Druh vinifikace: přímé lisování hroznů fermentací v oceli
Malolactic: neprovádí se
Stárnutí a vývoj: minimálně 24 měsíců na kalech, po kterém následují 4 měsíce v lahvi po zrušení
Alkoholický stupeň: 13%
Celková kyselost: 6,70 g / l
Těkavá kyselost: 0,38 g / l
pH: 3,12
Suchý extrakt: 20,2 g / l